facebook  youtube  twitter  instagram 22/5/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστή σοκολάτα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  05/02/2018 10:57:56
Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστή σοκολάτα
Κέικ με ρευστή σοκολάτα. Το πιο ζουμερό κέικ με υγρή σοκολάτα, ιδανικό κέρασμα για τον καφέ. Η σοκολάτα παραμένει ρευστή ακόμη κι όταν κρυώσει το κέικ!...

• Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes
• Χρόνος εκτέλεσης: 30 minutes
• Συνολικός χρόνος: 50 minutes
• Μερίδες: 10
• Θερμίδες: 321

ΥΛΙΚΑ

• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 140 γρ. ζάχαρη
• 50 γρ. κακάο σε σκόνη
• 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
• αλάτι
• 3 αυγά
• 150 ml γάλα με πλήρη λιπαρά
• 100 γρ. βούτυρο
• 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σπασμένη σε κομμάτια
• 200 γρ. καστανή ζάχαρη
• 300 ml. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε ένα βαθύ ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, 50 γρ. κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια πρέζα αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού. Ενώνουμε το μείγμα στερεών υλικών με το μείγμα υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Ρίχνουμε τα κομμάτια κουβερτούρας γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι.

Σε μπολ ανακατεύουμε το βραστό νερό, με την καστανή ζάχαρη και 25 γρ. κακάο. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί με το σοκολατένιο σιρόπι.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του κέικ.

Σερβίρεται ζεστό για να ρέει η σοκολάτα από το εσωτερικό του κέικ. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

mamapeinao.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
37126
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
















































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ