25/9/2023
 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  
 
 

 

Ζιαφέτι στην Κρανιά - Ασπροποτάμου [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/08/2022 09:55:15

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου στην προσπάθειά του να αναβιώσει παλιά έθιμα του χωριού, διοργάνωσε και φέτος ζιαφέτι ή τζιαφέτι, όπως το πρόφεραν οι παλιοί. Το ζιαφέτι είναι μια ευκαιρία για αντάμωμα οικογενειών και συγχωριανών, σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων, ανταλλαγή εδεσμάτων, συζητήσεις, φαγοπότι με συνοδεία μουσικής, χορός, τραγούδι.

Το φετινό «ζιαφέτι» πραγματοποιήθηκε κοντά στον “Άγιο Νικόλαο”, σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο με ξύλινα παγκάκια και τραπέζια, δίπλα από το ποτάμι. Χαρούμενες φωνές, τραγούδια, χοροί, μουσική, γέμισαν τον χώρο. Το έθιμο αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία αφού η συμμετοχή ήταν αθρόα και ιδιαίτερα της νεολαίας

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι: πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων κ. Μαγειρίας, ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ Τρικάλων κ. Σπαθής και πολλοί φίλοι του χωριού μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου ευχαριστεί όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Εργοστάσιο «ΤΡΙΚΚΗ» για τα εκλεκτά προϊόντα που χορήγησε και μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους.

Καλό Δεκαπενταύγουστο!
Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
WIRTF
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ