30/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 




Υποβρύχιο από τα παλιά και νόστιμοι τρόποι να το απολαύσετε

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  06/09/2016 10:15:39
Πρόκειται για ένα γλυκό κουταλιού, που σερβίρεται βουτηγμένο μέσα σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό, εξού και η ονομασία του. Είναι από τα πιο αγαπημένα των παιδιών και των παιδικών μας χρόνων, που συνηθίζεται περισσότερο τους ζεστούς μήνες, λόγω του παγωμένου νερού και της δροσιάς που αφήνει στο στόμα...

Σας παραθέτουμε δύο εναλλακτικές χρήσεις του αγαπημένου υποβρύχιου.



Μπισκοτάκια αμυγδάλου με καρύδα και γλάσο από υποβρύχιο

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότα:
• 1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• ξύσμα από 2 λεμόνια
• ⅔ φλιτζανιού ζάχαρη
• 100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, κοπανισμένα
• ⅔ φλιτζανιού ινδική καρύδα
• 200γρ. βούτυρο, σε κυβάκια

Για τη διακόσμηση:
• 100γρ. υποβρύχιο
• λίγη ινδική καρύδα τριμμένη
• λίγο ξύσμα λεμονιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με λαδόκολλα δύο επίπεδα ταψάκια.

• Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο και αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα. Ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε δύο μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.

• Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπαστούνια σε φέτες, τις αραδιάζετε στο ταψί και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά τα μπισκότα σας.

• Πριν σερβίρετε μεταφέρετε το γλάσο σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να γίνει ρευστό. Παίρνετε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες γλάσου και με γρήγορες κινήσεις σχηματίζετε γραμμές στα μπισκότα. Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένη καρύδα και ξύσμα λεμονιού και αφήνετε να στεγνώσουν τα μπισκότα πριν τα σερβίρετε.

Βενιζελικά (φοντάν σοκολάτας με γλάσο βανίλιας)

ΥΛΙΚΑ (για 70 κομμάτια)

• ½ κιλό αμύγδαλα με το φλούδι τους
• 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
• ½ φλιτζάνι λικέρ Cointreau
• κονιάκ για το πλάσιμο

Για το σιρόπι:
• 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι νερό

Για το γλάσο:
• 350γρ. βανίλια υποβρύχιο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πηχτό σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ποσότητα πρέπει να είναι ένα φλιτζάνι περίπου.

• Αλέθετε τα αμύγδαλα στο multi προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με την τριμμένη κουβερτούρα. Περιχύνετε το μίγμα πρώτα με το λικέρ και μετά ρίχνετε σιγά σιγά και το σιρόπι. Ζυμώνετε το μίγμα ρίχνοντας όσο σιρόπι χρειαστεί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα που θα πλάθεται. Βρέχετε τα χέρια σας με κονιάκ και παίρνετε μικρές ποσότητες μίγματος το οποίο πλάθετε σε μπαλάκια. Αφήνετε τα μπαλάκια για 24 ώρες πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά.

• Για το γλασάρισμα: ζεσταίνετε τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνει ρευστή. Προσοχή, δεν πρέπει να κοχλάσει. Ρίχνετε ένα ένα τα μπαλάκια μέσα στο γλάσο και τα γυρνάτε να σκεπαστούν παντού. Αν δείτε ότι το γλάσο αρχίζει να βράζει, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Βγάζετε τα τρουφάκια ένα ένα και τα ακουμπάτε στο ταψί με τη λαδόκολλα. Τα στολίζετε με μια λεπτή γραμμή βανίλιας από πάνω. Αφήνετε να στεγνώσουν και τα βάζετε σε τρουφόχαρτα πριν τα σερβίρετε.

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
HSCEO
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ