22/3/2023
  


 
Υποδοχή στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Εικόνος της Σταυρώσεως [28 φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  18/03/2023 18:52:04

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα οι πιστοί υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου την αρχαία Ιερά Εικόνα της Σταυρώσεως (απεικονίζεται στη μια όψη της αμφίπλευρης βυζαντινής Εικόνας), η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Της υποδοχής προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος εν συνεχεία τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Σταυροπροσκυνήσεως συμπαραστατούμενος από ιερείς της Ι. Μητροπόλεώς μας,

Γ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

Ο Σταυρός του Χριστού, θείο σύμβολο της Εκκλησίας μας, έχει ηθική σημασία για τον κάθε πιστό. Όπως ο Κύριος έφερε το δικό Του Σταυρό στο Γολγοθά, φορτωμένος τις ανομίες ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους, έτσι και ο πιστός του Χριστού, φέρει αυτός τον προσωπικό του σταυρό, τον αγώνα για σωτηρία και τελείωση.

Ο δρόμος για τη σωτηρία είναι πραγματικός Γολγοθάς και απαιτεί αυταπάρνηση σε όσους τον ανεβαίνουν. Γι' αυτό η Αγία μας Εκκλησία αφιέρωσε την Κυριακή αυτή στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού.

Οι πιστοί αντλώντας χάρη από αυτόν, δυναμωμένοι πια και ανανεωμένοι, αντιπαρερχόμαστε τα εμπόδια και βαδίζουμε με οδηγό τη χαρά και τη λαχτάρα να συναντήσουμε τον αναστάντα Κύριό μας Ιησού Χριστό την αγία και λαμπροφόρο η ημέρα της εγέρσεώς Του.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5Y348
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ