22/10/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

  

 

 

 

 

 
Τροπολογία-απάντηση του Υπ. Εσωτερικών για τις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α.

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  16/09/2021 18:06:32
Με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις» και ψηφίσθηκε χθες 15/9, δίνεται οριστική απάντηση και διευκρινίσεις για τον τρόπο συνεδρίασης...

των συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α. (Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Οικονομική Επιτροπή) και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών προσώπων τους (π.χ. Δ.Ε.Υ.Α.).

Ειδικότερα στο άρθρο 67 του παραπάνω νομοσχεδίου (αναμένεται και η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης), αναφέρονται επί λέξει:

Άρθρο 67
Τρόπος λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α. και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών προσώπων τους - Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Η παρ. 1 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), η οποία κυρώθηκε µε το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76), αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα:

α) είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87)

β) είτε µε τηλεδιάσκεψη µε κάθε πρόσφορο μέσο ηλεκτρονικών επικοινωνιών

γ) είτε δια ζώσης

δ) είτε δια ζώσης και µε τηλεδιάσκεψη.

Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των συλλογικών οργάνων και των διοικητικών συμβουλίων της παρ. 1, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα µε τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα. Συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και των διοικητικών συμβουλίων της παρ. 1, που ήδη έλαβαν χώρα µε έναν από τους ανωτέρω τρόπους θεωρούνται νόμιμες
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
ITDGQ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ