facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Τροπολογία-απάντηση του Υπ. Εσωτερικών για τις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α.

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  16/09/2021 18:06:32
Τροπολογία-απάντηση του Υπ. Εσωτερικών για τις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α.
Με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις» και ψηφίσθηκε χθες 15/9, δίνεται οριστική απάντηση και διευκρινίσεις για τον τρόπο συνεδρίασης...

των συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α. (Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Οικονομική Επιτροπή) και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών προσώπων τους (π.χ. Δ.Ε.Υ.Α.).

Ειδικότερα στο άρθρο 67 του παραπάνω νομοσχεδίου (αναμένεται και η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης), αναφέρονται επί λέξει:

Άρθρο 67
Τρόπος λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α. και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών προσώπων τους - Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Η παρ. 1 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), η οποία κυρώθηκε µε το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76), αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα:

α) είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87)

β) είτε µε τηλεδιάσκεψη µε κάθε πρόσφορο μέσο ηλεκτρονικών επικοινωνιών

γ) είτε δια ζώσης

δ) είτε δια ζώσης και µε τηλεδιάσκεψη.

Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των συλλογικών οργάνων και των διοικητικών συμβουλίων της παρ. 1, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα µε τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα. Συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και των διοικητικών συμβουλίων της παρ. 1, που ήδη έλαβαν χώρα µε έναν από τους ανωτέρω τρόπους θεωρούνται νόμιμες



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ