6/5/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 
ΥΠ.ΕΣ. - Νέες οδηγίες στους Δήμους για την αποτροπή συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων οφειλών

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  06/04/2021 10:45:33
Νέα εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών με οδηγίες προς τους Δήμους για την εφαρμογή Μηχανισμού Αποτροπής Συσσώρευσης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών προς τρίτους από τους ΟΤΑ για το α΄ τρίμηνο του 2021...

Ειδικότερα υπενθυμίζεται ότι οι Προϊστάμενοι Οικονομικών Υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη λήξη του ημερολογιακού τριμήνου, υποχρεούνται:

α) να υποβάλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών τις αναλυτικές καταστάσεις με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων τους κατά την τελευταία ημέρα του τριμήνου και

β) να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό κάλυψης ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχει συσταθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) για κάθε δήμο και περιφέρεια, το χρηματικό ποσό που απαιτείται προκειμένου το υπόλοιπο του λογαριασμού να καλύπτει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΟΤΑ προς τρίτους, εξαιρουμένων των δαπανών που προβλέπονται στη διάταξη.

Εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήξη του τριμήνου, το Υπουργείο Εσωτερικών υποχρεούται να ελέγξει το ισοζύγιο του υπολοίπου του ειδικού λογαριασμού και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΟΤΑ προς τρίτους κατά την τελευταία ημέρα του τριμήνου σύμφωνα με τις αναλυτικές καταστάσεις ή, εφόσον δεν έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας.

Όταν το ισοζύγιο είναι αρνητικό, τότε το έλλειμμα στον ειδικό λογαριασμό καλύπτεται με «παρακράτηση» από την επόμενη μηνιαία επιχορήγηση μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τον ΟΤΑ για λειτουργικές και λοιπές γενικές δαπάνες.

(…)

Η υποβολή των αναλυτικών καταστάσεων στην υπηρεσία μας και η κατάθεση των ποσών στους ειδικούς λογαριασμούς για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της 31.03.2021, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15.04.2021.

(...)

Σε περίπτωση μη υποβολής αναλυτικής κατάστασης, ο έλεγχος ισοζυγίου θα πραγματοποιηθεί βάσει των στοιχείων του Κόμβου Διαλειτουργικότητας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αφαιρεθούν οι εξαιρούμενες δαπάνες με αναπόφευκτη επίπτωση τη δέσμευση στον ειδικό λογαριασμό μεγαλύτερου ποσού από αυτό που απαιτείται για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Συνεπώς η μη υποβολή αναλυτικής κατάστασης, εκτός από παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας η οποία προβλέπεται απευθείας σε διάταξη νόμου, λειτουργεί τελικά και εις βάρος των συμφερόντων του φορέα.

Αναλυτικά η εγκύκλιος ΕΔΩ
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
E5YBM
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ