4/12/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 
 
 

 
Υπ. Οικονομικών: Πουλήστε τα ακίνητά σας για να πληρώσετε τους φόρους σας...

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  02/10/2013 12:17:45
Έχουν ξεφύγει εκεί στο υπουργείο οικονομικών και αρχίζω να πιστεύω ότι ζουν εκτός πραγματικότητας. Τι άλλο να σκεφθεί κανείς για τον «ευφυέστατο» τρόπο που βρήκαν να εξοφλούν οι πολίτες το φόρο ακινήτων.
Αν δεν έχετε λεφτά, λένε τώρα, δώστε σπίτια, μαγαζιά, οικόπεδα, χωράφια, ό,τι σας βρίσκετε σε ακίνητο για να συμψηφίσουμε τις οφειλές σας...

Αυτό αναφέρει, με πιο απλά λόγια, το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα της Κυριακής».

Μάλιστα δεν έχει επιστροφή διαφοράς, αν η αξία του ακινήτου που θα τεθεί στον συμψηφισμό είναι μεγαλύτερη από τις οφειλές.

Και έρχομαι να ρωτήσω, αφού θέλουν ντε και καλά να μείνω άστεγος (το είχα καταλάβει εδώ και καιρό, απλά αρνούμουν να το πιστέψω): Θα πάρουν και αυτά που είναι προσημειωμένα από τις τράπεζες ή θέλουν μόνο τα «καθαρά»; Για να ξέρω, να έχω ήσυχο το κεφάλι μου, μη μου μείνει αμανάτι η τράπεζα μετά το συμψηφισμό. Αν είναι να μου πάρουν το σπίτι να πάρουν και την τράπεζα πακέτο.

Επιπλέον το «ιδιοφυές» μυαλό των συντακτών του νομοσχεδίου συνεχίζει και με δεύτερη εναλλακτική: οι οφειλέτες θα μπορούν να «μεταβιβάσουν σε τρίτον την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο».

Δηλαδή θα ψάξω να βρω αγοραστή της επιλογής μου, που τους κυνηγάμε με τα ντουφέκια και τους παρακαλάμε να αγοράσουν κοψοχρονιά το ακίνητο, και θα του πω: «καλορίζικο το σπίτι, πλήρωσε τώρα και το φόρο ακινήτων που χρωστάω, γιατί αλλιώς συμβόλαιο μεταβίβασης δεν γίνεται, λέει ο νόμος».

Να ‘στε καλά βρε παιδιά χρόνια είχα να γελάσω τόσο. Μα πού τα βρίσκετε τέτοια ανέκδοτα μεσημεριάτικα. Ελάτε, πείτε την αλήθεια, κάνετε κρυφά σεμινάρια με το Λαζόπουλο...
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
FQZCN
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ