facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Υπ. Εσωτερικών για Δήμους: Νέα ρύθμιση 120 δόσεων, απαλλαγή από τέλη και επιχορήγηση

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  22/11/2020 13:27:29
Υπ. Εσωτερικών για Δήμους: Νέα ρύθμιση 120 δόσεων, απαλλαγή από τέλη και επιχορήγηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, φέρνει, εντός των επόμενων ημερών, ρύθμιση για όσους χρωστούν στους Δήμους,...

όπως επισήμανε, στη Συνεδριακή, διαδικτυακή, διάσκεψη των ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

«Προετοιμάζουμε ρύθμιση για όσους χρωστούν στους Δήμους, για 120 δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, διότι επακόλουθο της κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού είναι και η άσχημη οικονομική κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά και στις οικογένειες, τις οποίες πρέπει να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε και εμείς στους Δήμους με όλες μας τις δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει η χώρα, εξαιτίας του κορωνοϊού, κάλεσε τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν, ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός εφησυχασμός απέναντι σε αυτόν τον αόρατο και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνο εχθρό.

Όπως είπε ο υπουργός: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι ο κίνδυνος είναι τεράστιος. Βρίσκεται παντού. Το Σύστημα Υγείας της χώρας, αυτή τη στιγμή, δοκιμάζεται (…) Η απόσταση ανάμεσα στο “δεν έχουμε εδώ κορωνοϊό”, σε οποιοδήποτε Δήμο και στο ότι “έχουμε μεγάλο πρόβλημα”, μπορεί να είναι πέντε ημέρες και να τρέχουμε και να μην φτάνουμε. Πρώτη προτεραιότητα αυτής της περιόδου είναι η αντιμετώπιση του εχθρού που λέγεται κορωνοϊός. Οφείλουμε πρώτη προτεραιότητα να είναι η ανθρώπινη ζωή. Τα πράγματα θα εξελιχθούν αποφασιστικά και οριστικά μόνο όταν θα έρθει το εμβόλιο. Η κυβέρνηση έχει φροντίσει να έρθουν τα εμβόλια αμέσως μόλις αυτά έχουν παραχθεί για μαζική χρήση, στο πλαίσιο της ύπαρξης και της λειτουργίας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει την απόφαση ότι τα εμβόλια αυτά θα γίνουν, δωρεάν, σε όλους τους πολίτες, με οργανωμένο και προγραμματισμένο τρόπο, αλλά μέχρι τότε έχουμε δρόμο μπροστά μας και έχουμε αγώνα να κάνουμε».

(…) Παράλληλα, υπενθύμισε ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών απαλλάσσονται επαγγελματίες και επιχειρήσεις από τα δημοτικά τέλη, για όσο διάστημα κρατήσει η καραντίνα και ότι οι Δήμοι λαμβάνουν έκτακτη επιχορήγηση, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για να καλύψουν την απώλεια εσόδων από τα δημοτικά τέλη που δεν θα καταβληθούν.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
U2QSD
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ