facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Χρυσάνθεμα στους τόνους του φθινοπώρου - "Περί Κήπου"

Δημοσιεύθηκε από: Δήμος Αγγέλης  27/09/2012 14:28:11
Χρυσάνθεμα στους τόνους του φθινοπώρου - "Περί Κήπου"

Και εκεί που βλέπετε να σβήνουν όλα τα λουλούδια που χρωµάτισαν το µπαλκόνι σας το καλοκαίρι, τα χρυσάνθεµα ξεδιπλώνονται δειλά-δειλά και σας υπενθυµίζουν ότι κάθε εποχή, στη φύση, έχει τις οµορφιές της...

 

 

 


...Γνήσια «παιδιά» της οικογένειας Compositae, τα χρυσάνθεµα χρωστούν την καλλωπιστική τους αξία στα εντυπωσιακά τους λουλούδια. Στα πέταλά τους αποτυπώνονται δεκάδες χρωµατικοί συνδυασµοί, από τις πιο απαλές αποχρώσεις του ροζ και του κρεµ έως τους έντονους τόνους του κίτρινου, του πορτοκαλί και του κόκκινου.

Θα βρείτε διάφορες ποικιλίες µε µονά και διπλά λουλούδια, µε ανοιχτά ή διπλωµένα πέταλα, µε λουλούδια που θυµίζουν µαργαρίτες και άλλα που µοιάζουν µε ντάλιες. Ανάλογα µε την ποικιλία, κάθε µίσχος µπορεί να καταλήγει σε ένα ή περισσότερα άνθη, τα οποία αρχίζουν να βγαίνουν τον Σεπτέµβριo και φτάνουν στο αποκορύφωµά τους στο τέλος του Οκτωβρίου.

Για να τα διατηρήσετε
Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να εντοπίσετε την κατάλληλη θέση. Πιο απλά, να τα τοποθετήσετε σε χώρο µε καλό φωτισµό, προστατευµένο από τον άνεµο και τη βροχή.
Πριν από την ανθοφορία, χρειάζονται άµεση έκθεση στον ήλιο. Όταν, όµως, ανοίξει το πρώτο µπουµπουκάκι, φροντίστε να τα µεταφέρετε στη σκιά ενός δέντρου ή θάµνου.
Αναπτύσσονται σε όλους σχεδόν τους τύπους εδάφους, όµως προτιµούν χώµα πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία. Επειδή οι ρίζες τους µπορούν εύκολα να σαπίσουν, φροντίστε το χώµα να έχει καλή αποστράγγιση και να το ποτίζετε όταν η επιφάνειά του αρχίζει να στεγνώνει. Προσέξτε µονάχα να µη φτάσετε στο αντίθετο άκρο, γιατί εάν τα αφήνετε απότιστα για µεγάλα χρονικά διαστήµατα, οι βλαστοί θα αρχίσουν να γίνονται σκληροί και να χάνουν τα φύλλα τους. Επειδή οι βλαστοί συχνά λυγίζουν από το βάρος των λουλουδιών, καλό θα ήταν να τους δέσετε όλους µαζί σαν µπουκέτο, µε σύρµα ή χοντρό σπάγκο.

Flower power
Για να τα ενθαρρύνετε να ανθίσουν, συνηθίστε να κόβετε τα άνθη που άνοιξαν και έχουν αρχίσει να ωριµάζουν. Με αυτό τον τρόπο, θα διατεθούν περισσότερα θρεπτικά στοιχεία στα νέα λουλούδια.
Επιπλέον, µπορείτε να τα κορφολογείτε συχνά, δηλαδή να κόβετε µικρά τµήµατα από τις κορυφές των βλαστών. Αν αυτή η διαδικασία γίνει λίγο πριν εµφανιστούν τα πρώτα µπουµπούκια, θα διασφαλίσετε πλούσια και συνεχή ανθοφορία.

Στο ανθοδοχείο
Ένας από τους λόγους που τα χρυσάνθεµα είναι αρκετά δηµοφιλή οφείλεται στο γεγονός ότι µπορούν να διατηρηθούν στο νερό για περισσότερο από µία εβδοµάδα. Μάλιστα σε τέτοιο σηµείο, που δεν συνίσταται η χρήση υγρών διατήρησης. Το µόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρείτε τα φύλλα από το βλαστό που βρίσκεται µέσα στο νερό και να αλλάζετε νερό ανά δύο µέρες, αν όχι καθηµερινά.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
S2OQB
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ