facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Χριστουγεννιάτικη συνταγή για να εντυπωσιάσετε - Εύκολα στριφτά πιτάκια με κατσικίσιο τυρί, μέλι, ρόδι και φιστίκια Αιγίνης

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  21/12/2015 19:12:54
Χριστουγεννιάτικη συνταγή για να εντυπωσιάσετε - Εύκολα στριφτά πιτάκια με κατσικίσιο τυρί, μέλι, ρόδι και φιστίκια Αιγίνης
Μέσα σε μισή ώρα θα έχετε ετοιμάσει το πιο πρωτότυπο γιορταστικό πρώτο πιάτο, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες...

Το κατσικίσιο τυρί έχει ιδιαίτερη γεύση, είναι κρεμώδες και ταιριάζει ιδανικά σ’ αυτή τη συνταγή, ειδικά στη χριστουγεννιάτικη εκδοχή της. Οπότε προτιμήστε το και μην το αντικαταστήσετε με άλλο λευκό τυρί, π.χ. φέτα, διότι μετά η συνταγή θα χάσει τη γιορταστική λάμψη της. Αν πάντως θέλετε πιο ήπια γεύση, προτείνω να αναμείξετε το κατσικίσιο τυρί με ανθότυρο ή μανούρι. Την αναλογία σε αυτή την περίπτωση τη ρυθμίζετε εσείς. Σύνολο το τυρί πρέπει να είναι 300 γραμμάρια.

Προετοιμασία: 10', Ψήσιμο: 20'

Υλικά (Για 8 πιτάκια)

• 16 φύλλα μπακλαβά
• 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 300 γρ φρέσκο κατσικίσιο τυρί
• 1/3 φλ μέλι
• 1 φλ καθαρισμένο ρόδι
• 1 φλ φυστίκια Αιγίνης (χοντροσπασμένα)
• Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

• Ξεπαγώνουμε τα φύλλα μπακλαβά αν είναι από την κατάψυξη. Αν είναι από το ψυγείο τα αφήνουμε για 15' εκτός ψυγείου για να έρθουν στη θερμοκρασία δωματίου.

• Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

• Διαλύουμε πρόχειρα το τυρί με ένα πιρούνι. Δεν μας πειράζει αν μένουν μεγαλύτερα κομμάτια. Δεν αλατίζουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 200º με αντιστάσεις (180º με αέρα). Απλώνουμε στο ταψί μια λαδόκολλα, για να αποφύγουμε το βουτύρωμα. Διαφορετικά βουτυρώνουμε ή αλείφουμε με λάδι το ταψί.

• Απλώνουμε ένα φύλλο μπακλαβά σε καθαρή επιφάνεια, το βουτυρώνουμε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο (απλώνουμε με πινέλο ή ραντίζουμε ελαφρά με κουταλάκι του γλυκού) και τοποθετούμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε το βουτύρωμα.

• Τοποθετούμε το 1/8 του διαλυμένου τυριού σε μια λεπτή λωρίδα στην πιο μακριά πλευρά των παραλληλόγραμμων φύλλων. Τυλίγουμε απαλά και πολύ χαλαρά (!) τα φύλλα σε ρολό. Δεν πειράζει αν σπάσουν σε κάποια σημεία. Όμως πρέπει το τύλιγμα να είναι χαλαρό, διότι διαφορετικά δεν θα στρίβονται.

• Στρίβουμε το ρολό σε σπιράλ, και πάλι, όχι πολύ σφιχτό. Αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο ή λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα 8 στριφτά πιτάκια.

• Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200º (180º με αέρα) για 20' ή μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια μας.

• Όταν έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα (όχι ξεροψημένο!) τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα στρώνουμε ζεστά στην πιατέλα. Ραντίζουμε επί τόπου με λίγο μέλι (περίπου 1/2 κουταλιά του γλυκού στο καθένα), και πασπαλίζουμε με το ρόδι και τα χοντροσπασμένα φιστίκια Αιγήνης.

• Τα πιτάκια αυτά πρέπει να διακοσμηθούν και να σερβιριστούν ζεστά. Αν τα ετοιμάσετε νωρίτερα, την ίδια ή την προηγούμενη μέρα, τα κρατάτε σκέτα. Θα τα ζεστάνετε και θα τα διακοσμήσετε λίγο προτού τα σερβίρετε. iefimerida.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
D5XAL
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ