facebook  youtube  twitter  instagram 15/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD Ψυχίατρος - Διδάκτωρ Παν/μιου Αθηνών | ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: Περικλέους 8 | ΑΘΗΝΑ: Ν Παρίτση 93, Ν. Ψυχικό | Τ. 2432076210, 2106715204 - 6946490750


Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο του 2018, ο γνωστός Ψυχίατρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας και επισκέπτης Καθηγητής στο Philips University της Κύπρου, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, μαζί με το ιατρείο του στο Νέο Ψυχικό της Αθήνας.

Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα της ιατρικής ο αείμνηστος Νευρολόγος Θύμιος Ζιανός.

Ο Δρ. Λιάπης είχε αναφέρει σχετικώς, στα εγκαίνια του ιατρείου του στην Καλαμπάκα:

«Ξεκίνησα το 2ο Ιατρείο μου στην Καλαμπάκα, γιατί θέλω να προσφέρω στους πάσχοντες συμπατριώτες μου. Εδώ στον τόπο μου, όπου με φέρνει το προσωπικό και αυτοδημιούργητο αφήγημά μου. Ένα αφήγημα προσφοράς, χρησιμότητας αλλά και απωλειών. 

Γιατί, στην Καλαμπάκα, ως γιατρό, με φέρνει η απώλεια του πατέρα μου, Χρυσοστόμου Λιάπη, αποστράτου Αξιωματικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο οποίος έδωσε άνισο, δεκατετράχρονο αγώνα με τη νόσο του Parkinson. Αυτός ο λεβέντικος αγώνας απέναντι στη χρόνια νόσο και στον ψυχικό πόνο που αυτή προκαλεί υπήρξε το έναυσμα για να ασχοληθώ με την ιατρική και με τον χώρο των νευροεπιστημών, συγκεκριμένα. Εδώ που τον αποχαιρέτησα το 2002, ως πεμπτοετής φοιτητής της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εδώ ήρθα το 2005 για να υπηρετήσω, ως Αγροτικός Ιατρός, την Επαρχία Καλαμπάκας. Εδώ έρχομαι και τώρα για να ασκήσω, πάλι, το λειτούργημά μου ως Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Γιατί οφείλουμε να παλέψουμε, όλοι, ώστε να μετατρέψουμε την κάθε απώλεια σε δύναμη προσφοράς. Αν αυτό γίνει προσωπικό μας αφήγημα και συνολική οδηγός παράσταση της κοινωνίας, τότε ναι, η χώρα μας έχει ελπίδες, όχι μόνον να βελτιώσει το συνολικό επίπεδο υγείας και ευημερίας του πληθυσμού της αλλά και να βγει, πραγματικά, από την κρίση.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνέχειας της προσφοράς στους πάσχοντες συμπολίτες μου, προχωρούμε μαζί, με τον πήχη του ήθους, της επιστημοσύνης και της ανθρωπιάς να είναι ήδη τοποθετημένος πολύ ψηλά, σε έναν χώρο του οποίου η αισθητική αποκαλύπτει την ξεχωριστή ποιότητα και τη σπάνια ευαισθησία του αείμνηστου νευρολόγου Θύμιου Ζιανού. Σε έναν χώρο ο οποίος φιλοδοξεί να συνεχίσει να λειτουργεί, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ψυχιατρικής φροντίδας, με καινοτόμες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όπως η φωτοθεραπεία, οι ομάδες ψυχοεκπαίδευσης και η συμβουλευτική σε ειδικές ομάδες ασθενών, όπως οι γυναίκες που λαμβάνουν ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, οι πάσχοντες από σπάνιες μορφές ανοιών, ψυχογηριατρικοί, ασθενείς και οι εμφανίζοντες ανθεκτικές μορφές συναισθηματικών διαταραχών, πάνω στις οποίες εκπαιδεύθηκα στο Πανεπιστήμιο του Tufts της Βοστώνης.

Με αναγνώριση και με προσδοκία συνεργασίας προς τους αξιόλογους συναδέλφους του νομού της ιδιαιτέρας μου πατρίδας, τόσο στο πεδίο της Ψυχιατρικής, όσο και των συναφών ειδικοτήτων, ξεκίνησα το δεύτερο, αυτό, επαγγελματικό και λειτουργηματικό μου εγχείρημα, λειτουργώντας το ιατρείο μου στην Καλαμπάκα κατά τα απογεύματα της Παρασκευής, του Σαββάτου, της Κυριακής και της Δευτέρας, καθώς και κατά τα πρωινά Σαββάτου, Κυριακής και Δευτέρας, ευελπιστώντας να μετριάσω τον πόνο της απώλειας και την αίσθηση κενού που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ο ιατρικός κόσμος, οι πολίτες και -κυρίως- οι πάσχοντες της Καλαμπάκας και του νομού των Τρικάλων, προς τους οποίους, μόνη μου φιλοδοξία αποτελεί η αφοσιωμένη προσφορά και η πολύτροπη χρησιμότητά μου».

Το ιατρείο στο Νέο Ψυχικό

Παράλληλα, λειτουργεί το Ιδιωτικό του Ιατρείο στο Νέο Ψυχικό, επί της οδού Νικ. Παρίτση 93 - ΤΚ 15451, όπου μεταφέρθηκε πρόσφατα από την Κηφισιά όπου προσέφερε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες από τον Ιούλιο του 2017.

Ο Δρ. Λιάπης είχε δήλωσε τα εξής, όταν ξεκίνησε το ιατρείο του στην Αθήνα:

«Έχοντας πάντοτε στη σκέψη μου τον ψυχικώς πάσχοντα άνθρωπο και με οδηγό τις ανάγκες της κοινωνίας, εντείνω την προσπάθεια προσφοράς ποιοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη, και από τη θέση του μάχιμου ιδιώτη ιατρού, παράλληλα με το κλινικό και επιστημονικό μου έργο στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς “Άγιοι Ανάργυροι”. 

Με την οικονομική κρίση να πολλαπλασιάζει τον αρνητικό αντίκτυπο των ψυχικών παθήσεων, χτυπώντας τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας μας, αυξάνεται η ανάγκη για παροχή ολοκληρωμένης ψυχιατρικής φροντίδας, τόσο από Δημόσιες όσο και από Ιδιωτικές Δομές. Ασκώντας τη βασισμένη στις πλέον πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις ιατρική (την αναφερόμενη στη διεθνή βιβλιογραφία ως evidence based medicine) προσπαθώ να συμβάλλω και ως ιδιώτης ψυχίατρος, στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ψυχιατρικών ασθενών και των οικογενειών τους. 

Είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε με αισιοδοξία, δύναμη και αγάπη προς τον πάσχοντα άνθρωπο, σε πείσμα του δύσκολου και αφιλόξενου, για κάθε νέο επιστήμονα, τοπίου που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας κατά τα χρόνια της κρίσης, αναγκάζοντας πολλούς νέους συναδέλφους ιατρούς να αναζητήσουν καλύτερο επαγγελματικό και επιστημονικό μέλλον στο εξωτερικό. Είναι μεγάλη μου τιμή και ιδιαίτερη ευθύνη να συνοδεύεται το ξεκίνημά μου αυτό από τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη ενός ξεχωριστού Ακαδημαϊκού Δασκάλου, επιστήμονα και ανθρώπου, του Καθηγητή Ψυχιατρικής Γιώργου Αλεβιζόπουλου. Επέλεξα να δώσω τη μάχη της καθημερινής άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος στη χώρα μου, επιχειρώντας να πολλαπλασιάσω τη χρησιμότητά μου στους συνανθρώπους μας και στην κοινωνία.»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δρ. Χρίστος Χ. Λιάπης ΜD, MSc, PhD, αποφοίτησε το 2003 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε το Αγροτικό του στα ορεινά χωριά των Τρικάλων και τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού, Veteran Affairs Hospital στο Ann Arbor του Michigan, με έμφαση στην ομαδική ψυχοθεραπεία.

Ειναι κάτοχος και δευτέρου Μεταπτυχιακού Διπλώματος, στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συμμετείχε στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Αφρική, στο St Francis Hospital της Τανζανίας. 

Εκπαιδεύτηκε στην Α΄ Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου Αθηνών και ειδικεύτηκε περαιτέρω στις Συναισθηματικές Διαταραχές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης. 

Έχει εργασθεί ως Ψυχίατρος στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως Συντονιστής Ιατρός στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στο Υπουργείο Υγείας. 

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Νέο Ψυχικό και δεύτερο ιατρείο στην Καλαμπάκα. 

Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχαναλυτικού και γνωσιακού προσανατολισμού ψυχοθεραπείες και είναι αριστούχος Διδάκτωρ Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει το μάθημα της Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος ενώ έχει διδάξει και το μάθημα των Ψυχοδραστικών Ουσιών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει συμμετάσχει ως Εισηγητής σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και σε Προγράμματα και Σεμινάρια Ειδίκευσης Ιατρών και Νοσηλευτών και είναι Visiting Professor στο Philips University της Κύπρου. 

Είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας  και της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, ενώ διετέλεσε εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Ειδικευομένων Ψυχιατρικής. 

Εχει πολλές συμμετοχές και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά Ψυχιατρικά και Ιατρικά Συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων του σε περιοδικά και βιβλία του κλάδου του, μεταξύ των οποίων και με τον Καθηγητή του Tufts Nassir Ghaemi και με τον π. Υπουργό Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Ψυχίατρο David Owen, σε συλλογικό τόμο των αγγλικών εκδόσεων "Palgrave Macmillan". Διηγήματα, δοκίμια και ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφόρησε το 2022 η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Λαβωμένος Ίαμβος". Παράλληλα με το κλινικό και ερευνητικό του έργο, αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ άρθρο του περιλαμβάνεται σε βιβλίο της Γ' Λυκείου για τη Νεοελληνική Γλώσσα.  Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία σε ακριτικές μονάδες και είναι έφεδρος Ανθυπολοχαγός Υγειονομικού.

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος - Διδάκτωρ Παν/μιου Αθηνών 
Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΘΕΑ
Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
Μέλος Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών
Ακαδημαϊκός Υπότροφος Παν/μιου Δυτικής Αττικής
Visiting Professor Philips University of Cyprus

2106715204 - 6946490750


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
H6CEP
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ