facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/05/2016 20:24:01
Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα
Υπέροχη τυρόπιτα με πολύ νόστιμη γέμιση που φτιάχνετε με σιμιγδάλι ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ και φέτα. Συνοδέψτε την με μια πράσινη σαλάτα και έχετε και ένα κυρίως πιάτο.

Μερίδες:6 - Χρόνος προετοιμασίας:20' - Χρόνος μαγειρέματος:60' - Έτοιμο σε:1:20'...

ΥΛΙΚΑ

• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 400γρ. τυρί φέτα λιωμένη με πιρούνι
• 250γρ. γάλα
• 50γρ. βούτυρο
• 4 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
• 2 αβγά
• μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• άφθονο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι κι ενώ είναι κρύο ανακατεύετε μέσα το σιμιγδάλι. Το βάζετε σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα το βούτυρο, τα αβγά και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τη φέτα κι ανακατεύετε με ένα πιρούνι.. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί και αδειάζετε μέσα μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο. Το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού με ένα πινέλο και το αφήνετε να περιμένει.

Ανοίγετε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο σας, απλώνετε ένα σε μια λεία επιφάνεια και το λαδώνετε ελαφρά. Απλώνετε γέμιση κατά μήκος του φύλλου. Το τυλίγετε να γίνει ένας λεπτός σωλήνας, το ακουμπάτε στα τοιχώματα του ταψιού, έπειτα βάζετε δίπλα του τον επόμενο σωλήνα από φύλλο και συνεχίζετε έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας σαλίγκαρος και να γεμίσει το ταψί μέχρι το κέντρο.

Αφού γεμίσετε όλο το ταψί, το περιχύνετε με άφθονο ελαιόλαδο, απλώνοντάς το με ένα πινέλο να πάει παντού. Ψήνετε την τυρόπιτά σας στο φούρνο στους 180οC, σκεπασμένη με μια λαδόκολλα για να μην αρπάξει και με το ταψί στη χαμηλότερη θέση του φούρνου για να ψηθεί καλά από κάτω. Προσοχή, μην το ακουμπήσετε στον πάτο του φούρνου, αλλά βάλτε τη σχάρα μια σκάλα πιο πάνω.

Σε 45 λεπτά αφαιρείτε τη λαδόκολλα και αφήνετε την τυρόπιτά σας να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή. Αν το ταψί σας είναι ευπαρουσίαστο, το μεταφέρετε στο τραπέζι και σερβίρετε την τυρόπιτα κομμάτι-κομμάτι από εκεί. olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7F56C
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ