30/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 




Χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά και μανιτάρια

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  22/10/2016 13:45:46
Ένας πληθωρικός μεζές για τη μπίρα και το κρασί, που "παντρεύει" μπουκίτσες χοιρινού με λουκάνικα και εκλεκτά ελληνικά τυριά, σε ένα πακετάκι όλο γεύση.

• Μερίδες:4
• Χρόνος προετοιμασίας:15'
• Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
• Έτοιμο σε:1:45'...

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό χοιρινή σπάλα, σε κομμάτια
• 200 γρ. γραβιέρα Νάξου, σε κύβους
• 200 γρ. λαδοτύρι Ζακύνθου, σε κύβους
• 2 λουκάνικα ριγανάτα, σε φέτες
• 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
• 2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
• 400 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
• ½ ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
• ½ ματσάκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
• 4-5 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
• 6 φύλλα λαδόκολλας
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Βάζετε το χοιρινό, τα λουκάνικα, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και τα αλείφετε µε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα τυριά.

Ρίχνετε το μίγμα σε μια λαδόκολλα. Τη διπλώνετε σα φάκελο και την ακουμπάτε πάνω σε μια δεύτερη λαδόκολλα. Την κλείνετε με τον ίδιο τρόπο, μόνο που αυτήν τη φορά το άνοιγμα να είναι από την αντίθετη πλευρά για να µη φεύγουν τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Διπλώνετε και µε τις υπόλοιπες λαδόκολλες και στο τέλος δένετε το πακέτο µε σπάγκο κουζίνας.

Τοποθετείτε το πακέτο σε ένα ταψί και το ψήνετε στους 180οC για 1 ώρα. Μόλις περάσει 1 ώρα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά επιπλέον.

Ξετυλίγετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε απευθείας από τη λαδόκολλα που θα ακουμπήσετε σε πιατέλα.

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
0MW9J
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ