• Υλικά για 4-6 άτομα • Προετοιμασία 15 λεπτά • Μαγείρεμα 40 λεπτά • Αναμονή 1 ώρα στο ψυγείο...
ΥΛΙΚΑ • ½ κιλό κιμά χοιρινό • 2 μελιτζάνες τσακώνικες ή 1 μελιτζάνα φλάσκα • 1 κρεμμύδι περασμένο από τρίφτη • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη • 1 αβγό • 3 κουτ. σούπας γαλέτα • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι • ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο • 2 κουτ. σούπας ξίδι • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο • 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο • αλάτι, πιπέρι Για το σερβίρισμα • 3-4 ντομάτες • 6 αραβικές πίτες • φυλλαράκια βασιλικού EΚΤΕΛΕΣΗ • Ψήνουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες στο γκριλ μέχρι να μαυρίσουν. • Τις βγάζουμε και μόλις κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. • Τις χτυπάμε στο μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξίδι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. • Το μεταφέρουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, το μπαχάρι, το αβγό, τη γαλέτα, το αλεύρι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και το τυρί. • Zυμώνουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. • Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C και από τις δύο πλευρές. • Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ροδέλες ντομάτας ψημένες στο γκριλ πασπαλισμένες με φυλλαράκια βασιλικού, αραβικές πίτες ή με μια σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με δυόσμο. thecookbook.gr
|