27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Χοιρινό κοκκινιστό με λάχανο και φέτα

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  04/10/2016 03:45:43
Μαγειρεύουμε μια συνταγή με παραδοσιακό χαρακτήρα που προέρχεται από την Ευρυτανία.

• Μερίδες: 6
• Χρόνος προετοιμασίας: 35'
• Χρόνος μαγειρέματος: 1:30'
• Έτοιμο σε: 2:05'...

ΥΛΙΚΑ

• 1½ κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
• 1 λάχανο μέτριο, περίπου 1½ κιλό, κομμένο σε φαρδιές λωρίδες
• 2 κουτ. σούπας τοματοπολτό διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
• 5-6 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένο
• 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
• 1 πιπεριά μικρή, κόκκινη, πικάντικη
• 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
• ½ φλιτζάνι λάδι
• αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Πλένετε καλά το κρέας και το σκουπίζετε. Το αλατοπιπερώνετε και το ροδίζετε στο λάδι απΆ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σέλινο, τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό.

• Σιγοβράζετε το κρέας για 10 λεπτά και μετά προσθέτετε τον πελτέ και την κόκκινη πιπεριά. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας, χωρίς όμως να λιώσει.

• Προσθέτετε το λάχανο και λίγο αλάτι ακόμη, αν χρειαστεί, και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το λάχανο. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και σκορπάτε από πάνω τριμμένη φέτα.

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
B5WYJ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα






 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ