30/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 




Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές - Μια πικάντικη και πολύ νόστιμη τηγανιά που ταιριάζει όμορφα με τσίπουρο ή ούζο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  27/02/2016 10:33:34
ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό, χωρίς κόκαλο, σε μέτριους κύβους
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
• 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
• 1 κουτ. τσαγιού μπούκοβο
• ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
• 1 κουτ. τσαγιού ρίγανη
• 150γρ. μπάτζο (πικάντικο μακεδονίτικο τυρί), σε κυβάκια
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι...

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Βήμα 1: Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι στο μισό λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε το κρέας με το κρασί και προσθέτετε τη ρίγανη και το μπούκοβο. Προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

• Βήμα 2: Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτετε τις πιπεριές στην τηγανιά και τα αφήνετε να ψηθούν μαζί για 5 λεπτά ακόμα.

• Βήμα 3: Σερβίρετε την τηγανιά σε πιατέλα και σκορπάτε από πάνω το μπάτσο. Αν θέλετε το τυρί λιωμένο, το προσθέτετε στην τηγανιά 2 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά. Το φαγητό σερβίρεται και τρώγεται ζεστό. olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα







 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ