4/12/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 
 
 

 
Χατζηγάκης: «Η Ελλάδα αλλάζει τις ισορροπίες στην Μεσόγειο»

Δημοσιεύθηκε από: Μικέλης Χατζηγάκης  15/10/2021 13:13:01
Μετά τη Γαλλική συμφωνία με την οποία η Ελλάδα εφοδιάζεται με σύγχρονο και ικανό πολεμικό υλικό, η χώρα μας αποκτά μια σημαντική υπεροπλία η οποία τείνει να ισοφαρίσει την υπεροπλία της Τουρκίας...

Αυτό φάνηκε και από τον εκνευρισμό που προκάλεσε αυτή η Ελληνική επιτυχία στην Τουρκική ηγεσία. Στην επιτυχία της συμφωνίας με την Γαλλία θα πρέπει να προσθέσει κανείς την θετική εξέλιξη από την αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία. Ακόμα και οι σχέσεις μας με το Ισραήλ έχουν γίνει πολύ στενές και αποκτούν ιδιαίτερη στρατηγική διάσταση με την χώρα αυτή. Οι Ισραηλινοί έχουν πλέον αντιληφθεί ότι η σχέση με την Ελλάδα και Κύπρο είναι μια ασφαλής οδός για την Δύση.

Η καλή εξέλιξη που αφορά την θωράκιση της χώρας μας δεν σταματάει εδώ. Καλά νέα ήρθαν και από την Ουάσιγκτον, όπου κλείδωσε μια σοβαρή συμφωνία συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Με την νέα αυτή συμφωνία η Αμερική αποκτά βάσεις σε τέσσερις νέες περιοχές μας οι οποίες θα αποτελέσουν μια ασπίδα προστασίας της χώρας μας. Οι ΗΠΑ, εξάλλου, με την επιστολή Μπλίνκεν αφήνει μεγάλα περιθώρια διασφάλισης και προστασίας στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Στο κείμενο της συμφωνίας γίνεται αναφορά σε περιφρούρηση ασφάλειας και εδαφικής ακεραιότητας, ενώ στην επιστολή Μπλίνκεν υπογραμμίζεται η ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος.

Η συμφωνία Ελλάδος – ΗΠΑ είναι μεγίστης γεωπολιτικής σημασίας γιατί θωρακίζει την χώρα μας απέναντι στην Τουρκία η οποία τώρα προσπαθεί κλείσει ένα ραντεβού με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Τέλος, θα πρέπει να υπογραμμιστεί και η απόφαση να συμμετάσχει η Ελλάδα στην διάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης, η οποία μέχρι σήμερα είχε αποκλειστεί λόγω Μέρκελ.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
P0KMX
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ