21/9/2023
 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


  

  
 

 

 

Χατζηγάκης: «Αναβαθμίζεται η Ελλάδα διεθνώς»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  17/05/2022 23:01:48

Με το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον η χώρα μας αναβαθμίζεται διεθνώς. Η θέση της Ελλάδας αναγνωρίζεται ως αξιόπιστος στρατηγικός εταίρος στον οποίο η Αμερική και η Δύση μπορεί να βασιστεί. Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ ποτέ δεν υπήρξαν στενότερες και όσο αναβαθμισμένες είναι σήμερα. 

Το συμπέρασμα το όποιο βγαίνει από την επιτυχημένη διπλωματική πολιτική των τελευταίων 3 ετών είναι ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι να προσδεθεί στο άρμα της Δύσης με στρατηγική συνέπεια και αξιοπιστία χωρίς να κάνει τακτικισμούς. Να παίξει τα διπλωματικά της χαρτιά κατανοώντας το μέγεθος της και τις στρατηγικές της δυνατότητες ευθυγραμμίζοντας τα συμφέροντα της με τα συμφέροντα των ισχυρών συμμάχων της. 

Τα περί «ανεξάρτητης πολιτικής» και κάνοντας τον γίγαντα όταν δεν είσαι είναι εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση και τα έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν. 

Σε αυτά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα  - αντίθετα με την Τουρκία του Ερντογάν ο οποίος με την αλαζονική και επιθετική του πολιτική οδηγεί την Τουρκία σε απομόνωση - με την διαλλακτική και έξυπνη διπλωματική της στάση κερδίζει διαρκώς πόντους. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα μας έχει πλέον κομβικό στρατηγικό ρόλο στις εξελίξεις της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
15804
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ