• Μερίδες: 3-4 • Προετοιμασία: 30' • Χρόνος: περίπου 45' • Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο...
ΥΛΙΚΑ • 300 γρ. βλίτα + 200 γρ. αλμυρίκια, καθαρισμένα • 400 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους • 30 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη • 2 αυγά, βρασμένα για 3-4 λεπτά ώστε να γίνουν μελάτα • από 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, μαντζουράνα και θυμάρι • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό • 90 ml ελαιόλαδο • αλάτι • πιπέρι φρεσκοτριμμένο • χυμός λεμονιού (κατά βούληση) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
• Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μαντζουράνα, το θυμάρι, αλατοπίπερο και το μισό λάδι. Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουν οι πατάτες.
• Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα και τα αλμυρίκια για 4-5 λεπτά (καλό είναι να μην παραμαλακώσουν). Τα σουρώνουμε.
• Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα χόρτα και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
• Αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες, προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε απαλά.
• Βάζουμε τα αυγά από πάνω και τα κόβουμε στη μέση, ώστε να χυθεί ο κρόκος τους στη σαλάτα.
• Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, περιχύνουμε με λεμόνι και σερβίρουμε. gastronomos.gr 
|