facebook  youtube  twitter  instagram 16/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Βλίτα και αλμυρίκια με πατάτες και αυγά

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  07/07/2017 10:51:02
Βλίτα και αλμυρίκια με πατάτες και αυγά
• Μερίδες: 3-4
• Προετοιμασία: 30'
• Χρόνος: περίπου 45'
• Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο...

ΥΛΙΚΑ

• 300 γρ. βλίτα + 200 γρ. αλμυρίκια, καθαρισμένα
• 400 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους
• 30 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
• 2 αυγά, βρασμένα για 3-4 λεπτά ώστε να γίνουν μελάτα
• από 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, μαντζουράνα και θυμάρι
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
• 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
• 90 ml ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• χυμός λεμονιού (κατά βούληση)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

• Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μαντζουράνα, το θυμάρι, αλατοπίπερο και το μισό λάδι. Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουν οι πατάτες.

• Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα και τα αλμυρίκια για 4-5 λεπτά (καλό είναι να μην παραμαλακώσουν). Τα σουρώνουμε.

• Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα χόρτα και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.

• Αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες, προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε απαλά.

• Βάζουμε τα αυγά από πάνω και τα κόβουμε στη μέση, ώστε να χυθεί ο κρόκος τους στη σαλάτα.

• Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, περιχύνουμε με λεμόνι και σερβίρουμε.

gastronomos.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ