Τα ζυμαρικά φούρνου είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων. Τα φτιάχνουμε λοιπόν με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και φυσικά μπόλικο τυρί...
• Μερίδες:4 • Χρόνος προετοιμασίας:10' • Χρόνος μαγειρέματος:30' • Έτοιμο σε:40' ΥΛΙΚΑ • 1 πακέτο βίδες • 100 ml ελαιόλαδο • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη • 300γρ. ζαμπόν σε μικρούς κύβους • ½ καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη • 150γρ. κασέρι πικάντικο τριμμένο • 150γρ. τσένταρ τριμμένο • 100γρ. γραβιέρα τριμμένη • 100 ml λευκό ξηρό κρασί • 300ml χυμό ντομάτας • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους μειώνοντας τον χρόνο βρασμού κατά 2 λεπτά. Κρατάτε ½ φλιτζάνι (100 ml) από το νερό τους και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, την πιπερίτσα και το ζαμπόν και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε το χυμό ντομάτας και το μισό φλιτζάνι νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 8-10 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα ταψάκι και προσθέτετε την σάλτσα. Πασπαλίζετε με τη γραβιέρα, το μισό τσένταρ και το μισό κασέρι. Ανακατεύετε καλά με δύο κουτάλια. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Πασπαλίζετε με λίγο έξτρα θυμάρι και σερβίρετε. olivemagazine.gr
|