29/9/2022
    

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDEO - Ο Χρίστος Λιάπης υπερασπίστηκε τους ειδικευόμενους και την Αν. Υπουργό, Μίνα Γκάγκα, σε τηλεοπτική εκπομπή

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  11/05/2022 09:23:07

Τους ειδικευόμενους, αλλά και τους ειδικούς ιατρούς των ελληνικών Νοσοκομείων, καθώς και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα υπερασπίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή κεντρικού καναλιού ο Ψυχίατρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, Χρίστος Λιάπης.

Η θεματολογία της εκπομπής αφορούσε στην υπόθεση του θανάτου της τρίχρονης στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, καθώς και στους τρεις θανάτους των παιδιών στην Πάτρα. 

Όταν ο δικηγόρος της οικογένειας της τρίχρονης που έχασε τη μάχη με τη ζωή στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στον σχετικό σχολιασμό της υπόθεσης από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγειάς, Μίνα Γκάγκα, η οποία είχε αναφέρει πως: «η έκθεση που έχω διαβάσει εγώ, λέει ότι οι γιατροί στο “Παπαγεωργίου” έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει σε ότι αφορά τις εξετάσεις και τα φάρμακα που δόθηκαν στο παιδί», ο Δρ. Λιάπης επισήμανε πως: 

«Για αυτό για κάθε υπόθεση η διερεύνηση γίνεται από τα αρμόδια όργανα. Από τη μία μεριά παρουσιάζεται μία υπόθεση που ξεκίνησε ως διερεύνηση ιατρικού λάθους ή ιατρικών λαθών και καταλήγουμε στο να μπαίνει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας - συνδρόμου Μινχάουζεν και από την άλλη έχουμε μία μητέρα η οποία έχασε το παιδάκι της, χωρίς να υπάρχει -κατά τα λεγόμενα- ακόμη διάγνωση. 

Για να μην κλονισθεί, όμως, η εμπιστοσύνη του κόσμου και στους ιατρούς και στο Σύστημα Υγείας, πρέπει να αναφέρουμε ότι όλες αυτές οι υποθέσεις διερευνούνται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τη συνδρομή πραγματογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων, ότι οι ειδικευόμενοι ιατροί μας -και μέχρι σχετικώς πρόσφατα- ήμουν και εγώ ειδικευόμενος, είναι εξαιρετικοί, σηκώνουν μεγάλο βάρος και στην Πανδημία και ότι είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου υπάρχει, επί μακρού ανεπίβλεπτος ειδικευόμενος που καλείται να ανταπεξέλθει, παρότι πραγματικά, λόγω του φόρτου εργασίας, είμαστε πολλές φορές σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, χωρίς ο ειδικός ιατρός να είναι άμεσα πάνω από το κεφάλι μας. 

Και τέλος, ακριβώς επειδή διερευνάται με συγκεκριμένους τρόπους η κάθε υπόθεση -και αυτό αφορά σε αυτά τα οποία είπε προηγουμένως, ο κ. Διαλυνάς, με πολύ σωστό τρόπο- είναι στην ευχέρεια του φυσικού και πολιτικού προϊσταμένου, όπως εν προκειμένω είναι η κα Αναπληρώτρια Υπουργός, η οποία είναι και γιατρός, να εκφέρει την άποψή της για το πώς δουλεύουν και για το εάν υπάρχει επάρκεια στις εποπτευόμενες δομές Υγείας. Και η Δικαιοσύνη θα κρίνει». 

Δείτε την εκπομπή:

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
I7EGQ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ