facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




VAR: Το Big Brother του Αλέκου, τα δελτία τύπου και οι ευθύνες...

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  12/10/2020 21:54:36
VAR: Το Big Brother του Αλέκου, τα δελτία τύπου και οι ευθύνες...
• Το Big Brother του Αλέκου

Η δημοτική αρχή Αλέκου είναι σαν το Big Brother. Κλίκες, στρατηγικές και κάθε βδομάδα ψηφίζουν για να αποχωρήσει κάποιος...

• Δελτίο τύπου από το παρελθόν και από το μέλλον ταυτόχρονα γίνεται;

Γίνεται. Και το κατάφερε ο Θανάσης Λιούτας με δελτίο τύπου που έστειλε στις 12 Οκτωβρίου 2020, και στο οποίο αναφέρεται:

- σε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών που έγινε το Μάιο του 2020 (5 μήνες πριν),

- στα ληξιπρόθεσμα που πήρε ο δήμος Μετεώρων που ανακοινώθηκαν τέλη Ιουνίου (4 μήνες πριν),

- στην αναγνώριση του οικισμού Ελαφιού ως αυτοτελούς Κοινότητας που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο (1 μήνα πριν) και

- στο κλειστό κολυμβητήριο που «η αρχή του Δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος το εντάσσουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών Αντώνης Τρίτσης». (Ακόμα δεν τον είδαμε…)

Να επισημάνουμε εδώ ότι ο Δήμαρχος πριν ένα μήνα στη συνέντευξη τύπου είπε ξεκάθαρα ότι δεν θα μπει σε αυτό το πρόγραμμα, λόγω υψηλού κόστους (5 με 6 εκατ. ευρώ), και οτι ψάχνουν άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Οκ…

• Δελτίο τύπου …copy paste

Και αν νομίζατε ότι με το προηγούμενο δελτίο τύπου τα είδατε όλα, κάνατε λάθος. Η δημοτική αρχή κατάφερε να το ξεπεράσει στέλνοντας (μερικές ώρες αργότερα) ένα copy-paste δελτίο τύπου.

Υπάρχουν βέβαια μερικές διαφορές. Πρώτον ότι όλα τα έργα που αναφέρονται «υλοποιούνται με προσωπική προσπάθεια και συντονισμένες ενέργειες του δημάρχου», και δεύτερον ότι το κολυμβητήριο «θα ενταχθεί» -σε αντίθεση με το «εντάσσουν» που ανέφερε ο Λιούτας- στο «Αντώνης Τρίτσης» (επαναλαμβάνω ότι άλλα έλεγε ο δήμαρχος σε συνέντευξη τύπου).

Βέβαια εξάρουν και τον «προσωπικό κόπο» του βουλευτή Θανάση Λιούτα για την «υλοποίηση των ανωτέρω δράσεων και έργων». Εγώ θα συμπληρώσω και για τη σύνταξη του (copy paste) δελτίου τύπου.

Για το αν θα μπει το κολυμβητήριο στο «Αντώνης Τρίτσης» "συντονιστείτε" στο ekalampaka.gr και θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε, όπως έγινε και με τα ληξιπρόθεσμα και με το προεδρικό διάταγμα για το Ελάφι.

• Περί ευθυνών

Έχω παρατηρήσει τον τελευταίο διάστημα με το που βγαίνει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων, από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας τα emails έρχονται σωρηδόν. Και πριν έστειλαν, αλλά τώρα έρχονται με το κιλό. Και να σου οδηγίες για τους πολίτες και να σου να έχουν το νου τους οι δήμοι και οι φορείς να φροντίσουν στο κομμάτι της ευθύνης και της αρμοδιότητας που τους αναλογεί.

Σου λέει, μετά από καταστροφές-τραγωδίες όπως στη Μάνδρα, το Μάτι και την Καρδίτσα (προσφάτως) κι όσα ακολουθούν ή θα ακολουθήσουν με τον καταλογισμό ευθυνών, να έχουμε εμείς την πατινή ότι ενημερώσαμε, δώσαμε οδηγίες, προτρέψαμε τους φορείς (επιμερισμός ευθυνών), συμβουλέψαμε τους πολίτες (ατομική ευθύνη).

Τώρα, αν εσύ πολίτη θέλεις να βγεις και να κάνεις τη βόλτα σου με το αυτοκίνητο κόντρα στο χείμαρρο ή αν εσύ Δήμε δεν φρόντισες να καθαρίσεις φρεάτια και αυλάκια, δεν σου φταίει κανένας (δλδ εμείς της πολιτικής προστασίας). Έτσι;



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5A348
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ