facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Βάιος Κουτής - ΚΕΝΑΚΑΠ: Υπέρ των Δήμων η μετεξέλιξη των Αναπτυξιακών Εταιρειών σε Αναπτυξιακές Συμπράξεις

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  31/01/2020 11:58:24
Βάιος Κουτής - ΚΕΝΑΚΑΠ: Υπέρ των Δήμων η μετεξέλιξη των Αναπτυξιακών Εταιρειών σε Αναπτυξιακές Συμπράξεις
Ο Υπ. Εσωτερικών χθες κατά την παρουσίαση στο υπουργικό συμβούλιο, του νομοσχεδίου με το οποίο εισάγονται ρυθμίσεις για τη βελτίωση της αναπτυξιακής προοπτικής των Ο.Τ.Α., αναφέρθηκε στις Αναπτυξιακές Εταιρείες των Ο.Τ.Α. οι οποίες μετεξελίσσονται σε Αναπτυξιακές Συμπράξεις...

και στο γεγονός ότι τους δίνεται -για πρώτη φορά στα 25 χρόνια που υπάρχουν- η απαραίτητη ευελιξία ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων και να αποτελέσουν πραγματικούς αναπτυξιακούς μοχλούς για τις τοπικές κοινωνίες.

Αναφορικά με αυτή την προοπτική επικοινωνήσαμε με το Γενικό Διευθυντή της ΚΕΝΑΚΑΠ, Βάιο Κουτή, ο οποίος μας ανέφερε αρχικά ότι και στο παρελθόν έχει επιχειρηθεί κάτι ανάλογο χωρίς όμως να ευοδωθεί, καθώς προέκυψαν διάφορα κωλύματα. Μας επισήμανε, όμως, ότι αν τελικά προωθηθούν και ψηφιστούν αυτές οι διατάξεις από την παρούσα κυβέρνηση, όντως θα λειτουργήσουν θετικά και υπέρ των αναπτυξιακών και των δήμων που τις διαχειρίζονται.

Και αυτό γιατί, όπως μας είπε, θα δίνεται πλέον η δυνατότητα στις αναπτυξιακές, που διαθέτουν τεχνογνωσία και ανάλογο προσωπικό, να συντάσσουν οι ίδιες τις μελέτες αντί των δήμων που -σε πολλές περιπτώσεις- λόγω έλλειψης προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στη σύνταξή τους. Έτσι με αυτό τον τρόπο αυτομάτως θα οδηγηθούμε σε ταχύτερη και μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων που κάθε φορά διατίθενται στις αναπτυξιακές από τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
A4VXI
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ