21/9/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΖΕΠΕΤΟ: Τι έμαθε ο Σκουρλέτης στο infotourist για την αναρρίχηση [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: τζεπέτο  21/03/2018 14:07:56
Το ενδιαφέρον του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη κέντρισαν οι υπηρεσίες του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Καλαμπάκας, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην πόλη μας...

Οι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι του δήμου Καλαμπάκας, παρουσίασαν και την ιστοσελίδα που έχει στηθεί ως συνοδό έργο του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης, με σκοπό να παράσχει πληροφορίες στους επισκέπτες της σχετικά με τα αξιοθέατα, τους αρχαιολογικούς χώρους που μπορούν να επισκεφτούν, τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις της περιοχής, πληροφορίες για τη διαμονή, την τοπική γαστρονομία, την πρόσβαση κ.α.

Αξίζει να κάνουμε μία ειδική αναφορά στις «δραστηριότητες» που σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμπάκας, διαθέτει και προσφέρει η περιοχή μας στον επισκέπτη.

Βλέπουμε και διαβάζουμε:

«Αγαπάτε τη φύση; Αναζητάτε δραστηριότητες που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σας στα ύψη;

Η Καλαμπάκα είναι ο ιδανικός προορισμός, με ένα πλήθος δραστηριοτήτων όλο το χρόνο.

Ο Δήμος μας, διαθέτει έναν μεγάλο φυσικό πλούτο και προσφέρεται για όλων των ειδών τις δραστηριότητες στη φύση. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει τη μοναδική ομορφιά των «μυθικών» Μετεώρων καθώς και άλλων κοντινών περιοχών όπως ο Ασπροπόταμος και μέσω αυτων να μάθει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας.

Rafting, Canyoning, Trekking, Αναρρίχηση, Mountain Bike και Ski είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να κάνει στην περιοχή.

Δείτε παρακάτω τις δυνατότητες που προσφέρονται. Για κάτι πιο οργανωμένο μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο από τα γραφεία που λειτουργούν στην πόλη μας.

• κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα
• ποδηλασία βουνού με οδηγό στα Μετέωρα
• περιπατητική εκδρομή στα Μετέωρα
• ράφτινγκ στη σκιά των Μετεώρων
• ράφτινγκ και καγιάκ στον Ασπροπόταμο
• ιππασία στην Καστανιά
• αναρρίχηση στη Θεόπετρα
»

Δηλαδή, η Νο 1 δραστηριότητα στην περιοχή μας, η αναρρίχηση στα Μετέωρα δεν υπάρχει, δεν υφίσταται, οι αναρριχητές στους βράχους των Μετεώρων είναι μαγική εικόνα.

Εντάξει, να δεχθώ ότι οι άνθρωποι ακολουθούν την κουλτούρα του political correct και εφόσον δεν έχει εκδοθεί ακόμα το προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει επακριβώς τις δράσεις και τις δραστηριότητές στους βράχους των Μετεώρων, αποφεύγουν να κάνουν ρητή αναφορά στην αναρρίχηση στα Μετέωρα ως δραστηριότητα που επιτρέπεται στην περιοχή μας (αν και στο σχέδιο δεν απαγορεύεται πλήρως η αναρρίχηση, αλλά ορίζονται συγκεκριμένα σημεία όπου επιτρέπεται).

Μπορούν, όμως, να μου εξηγήσουν γιατί την επικαλούνται στο παρακάτω κειμενάκι για τις «70 αναρριχητικές διαδρομές του αναρριχητικού πεδίου της Θεόπετρας»;

Το παραθέτω αυτολεξεί:

«Το αναρριχητικό πεδίο της Θεόπετρας

Είναι ένας επιβλητικός βράχος που παρατηρούμε καθώς πλησιάζουμε στην Καλαμπάκα από τα Τρίκαλα. Το αναρριχητικό πεδίο πήρε αυτό το όνομα λόγω του χωριού που βρίσκεται στους πρόποδες του βράχου.

Η Θεόπετρα απέχει 5km από τα Μετέωρα. Έχει απεριόριστες αναρριχητικές διαδρομές και είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός γιατί συνδυάζεται με την αναρρίχηση στα Μετέωρα. Η αναρρίχηση είναι κυρίως σπορ χαρακτήρα και έχει αρκετές διαδρομές πολλών σχοινιών.

Ο βράχος: Ο μονόλιθος της Θεόπετρας είναι καλής ποιότητας ασβεστόλιθος. Οι ανοιγμένες διαδρομές έχουν καταλάβει τις πιο συμπαγείς, άριστες περιοχές του βράχου, ενώ ορισμένες διαδρομές έχουν καθαριστεί. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο είδος του ανάγλυφου  με πιο συχνές τις ελαφρά αρνητικές κλίσεις.

Οι Διαδρομές: Μέχρι σήμερα έχουν ανοιχτεί 7 διαφορετικοί τομείς (sectors), ενώ το σύνολο των διαδρομών ανέρχεται στις 70, αριθμός που καλύπτει και την αθλητική και την παραδοσιακή αναρρίχηση

Για του λόγου το ασφαλές δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα σχετικά links.

ΥΓ1: Στην επόμενη ανανέωση του site μην ξεχάσετε να προσθέσετε και τα ...άλλα Μετέωρα.

ΥΓ2: Θα γίνει κανένας ανασχηματισμός, θα πάρει το ΥΠΠΟΑ ο Σκουρλέτης, θα του δώσουν το ΠΔ για υπογραφή και θα λέει "τι γράφετε εδώ βρε παιδιά, γίνεται αναρρίχηση στα Μετέωρα";
Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
καλοθελητής (21/3/2018 4:41:02 μμ):

Ο Δήμος στη υπηρεσία των πολιτών του (Λέμε τώρα...). Απλώς εξυπηρετείται το "ρετιρέ" κατα προτεραιότητα.


Κώστας Λιώλιος (21/3/2018 3:47:36 μμ):

Το 2013, ως εργαζόμενος στον Δήμο Καλαμπάκας, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας (πέραν των συμβατικών μου υποχρεώσεων), είχα παραδώσει στον Αντιδήμαρχο Κο Αλμπάνη Ηρακλή τότε, επεξεργασμένες και σχεδιασμένες φωτογραφίες με πληροφορίες, για μερικές από τις κυριότερες αναρριχητικές διαδρομές των Μετεώρων.
Σκοπός ήταν η όσο ασφαλέστερη δραστηριοποίηση, των επισκεπτών αυτών στην περιοχή μας.
Όσες φορές, αναρριχητές (οι οποίοι θέλανε να σχεδιάσουν την επίσκεψή τους) ή καταλύματα της περιοχής μας (στα οποία απευθυνόντουσαν οι επισκέπτες), μας ζητούσαν ανάλογες πληροφορίες, τους προσανατολίζαμε στο Site του Δήμου.
Αυτές υπήρχαν στο Site, μέχρι την αναμόρφωσή του από την παρούσα δημοτική αρχή. Ενημέρωσα, τους τότε αρμοδίους, για την έλλειψη αυτού του είδους πληροφόρησης από την ιστοσελίδα.
Φευ και ουδεμία βελτίωση υπήρξε.
Κρίνοντας τη σημερινή Δημοτική αρχή, από την μετέπειτα αντιμετώπιση της σχετικά με το θέμα, θεωρώ ότι είναι απόλυτα Political incorrect.
Οι πληροφορίες έπρεπε να υπάρχουν στο Site, αφού το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο δεν περιορίζει τη δραστηριότητα.
Θεώρησή μου, τα υπόλοιπα είναι φαιδρές δικαιολογίες και πράξεις, ως εκ του πονηρού γενόμενες!


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5A348
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ