26/9/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 


 
Τζάμπα ο κλαυθμός και τα παρακαλετά

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  07/09/2020 12:55:16
Τελικά όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, που θα ζήλευε ακόμα και ο Ιονέσκο, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν κάποιος παρακολουθούσε συστηματικά τη νομοθεσία και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που, λόγω κορωνοϊού, εκδίδονται σχεδόν σε καθημερινή βάση...

Ειδικότερα τέσσερις μέρες πριν τη συνεδρίαση του επίμαχου Δημοτικού Συμβουλίου, με ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, ορίστηκε ότι οι ΑΠΟΔΟΧΕΣ πάσης φύσης επιχορηγήσεων προς τους Δήμους διενεργούνται με ΑΠΟΦΑΣΗ της οικείας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Μάλιστα οι αποφάσεις αυτές είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ για το Δημοτικό Συμβούλιο όταν, τόσο αυτό όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα κληθούν να επικυρώσουν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με αποφάσεις τους που θα έχουν διαπιστωτικό χαρακτήρα και μόνο.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Παραθέτουμε αναλυτικά το συγκεκριμένο άρθρο της ΠΝΠ:

Αναμορφώσεις προϋπολογισμού ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού

1. Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ και β’ βαθμού, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα, διενεργούνται με απόφαση της οικείας Οικονομικής Επιτροπής, εντός δέκα (10) ημερών από τη λήψη της σχετικής απόφασης χρηματοδότησης, επιχορήγησης, επιδότησης, δωρεάς ή ένταξης.

Αναμορφώσεις προϋπολογισμού των ΟΤΑ, οι οποίες ανακύπτουν ύστερα από τις κατά το προηγούμενο εδάφιο αποδοχές, γίνονται στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του οικείου συμβουλίου, ύστερα από δεσμευτική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η απόφαση του συμβουλίου και ο έλεγχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχουν διαπιστωτικό χαρακτήρα και δεν κωλύουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού από την ημερομηνία της εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.

2. Οι διατάξεις του παρόντος ισχύουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5Y34V
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ