6/6/2023

  


 




Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  28/01/2016 13:20:36
Οι τσιπούρες μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν λιγάκι στο καθάρισμα, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα αυτής της συνταγής θα σας δικαιώσει.

• Μερίδες: 4
• Χρόνος προετοιμασίας: 35'
• Χρόνος μαγειρέματος: 35'
• Έτοιμο σε: 1:10'...

ΥΛΙΚΑ

• 4 τσιπούρες (περίπου 250 - 300γρ. η καθεμιά)
• 2 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
• 2 πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
• 1 μπρόκολο, τα μπουκετάκια, πλυμένα
• 2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
• 4 - 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα
• 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• 1 κρασοπότηρο κρασί, λευκό
• αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Βήμα 1: Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Καθαρίζετε και πλένετε και τις τσιπούρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

• Βήμα 2: Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε τις τσιπούρες. Ανάμεσά τους βάζετε τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.

• Βήμα 3: Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνετε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνετε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά. Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά σε πιάτα γαρνίροντας με τα λαχανικά που ψήσατε στο φούρνο.

Tip: Τα καρότα και τις πατάτες καλό θα είναι να τα προβράσετε για να τα ψήσετε μετά μαζί με το ψάρι. olivemagazine.gr





Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7F56C
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα






























































 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ