Οι τσιπούρες μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν λιγάκι στο καθάρισμα, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα αυτής της συνταγής θα σας δικαιώσει. • Μερίδες: 4 • Χρόνος προετοιμασίας: 35' • Χρόνος μαγειρέματος: 35' • Έτοιμο σε: 1:10'...
ΥΛΙΚΑ • 4 τσιπούρες (περίπου 250 - 300γρ. η καθεμιά) • 2 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες • 2 πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες • 1 μπρόκολο, τα μπουκετάκια, πλυμένα • 2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα • 4 - 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες • 2 φύλλα δάφνης • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο • χυμό από 1 λεμόνι • 1 κρασοπότηρο κρασί, λευκό • αλάτι, πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • Βήμα 1: Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Καθαρίζετε και πλένετε και τις τσιπούρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. • Βήμα 2: Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε τις τσιπούρες. Ανάμεσά τους βάζετε τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης. • Βήμα 3: Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνετε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνετε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά. Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά σε πιάτα γαρνίροντας με τα λαχανικά που ψήσατε στο φούρνο. Tip: Τα καρότα και τις πατάτες καλό θα είναι να τα προβράσετε για να τα ψήσετε μετά μαζί με το ψάρι. olivemagazine.gr

|