facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Τριάντα χρόνια αδελφοποίησης με το Le Haillan ~ Επόμενες δράσεις Συλλόγου Αδελφοποιημένων Πόλεων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  18/10/2022 10:24:41
Τριάντα χρόνια αδελφοποίησης με το Le Haillan ~ Επόμενες δράσεις Συλλόγου Αδελφοποιημένων Πόλεων

Πέρασαν ήδη 30 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης αδελφοποίησης με την γαλλική πόλη, είχαν προηγηθεί επαφές και συναντήσεις που κατέληξαν στην υπογραφή της από τους δυο Δημάρχους Georges Ricard και Ηλία Καχριμανίδη. Στην Γαλλία για την ανάμνηση της υπογραφής φυτεύτηκε ένα έλατο και μια ελιά και στην Καλαμπάκα ένα αβοκάντο και τοποθετήθηκε μια στήλη.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων έγιναν ανταλλαγές επισκέψεων πολιτών κάθε δυο χρόνια, μια μεγάλη έκθεση προϊόντων της περιοχής μας, παρουσιάσεις χορευτικών, φιλοξενία μαθητών από τα σχολεία των δυο Δήμων, φιλοξενία νέων σε κατασκηνώσεις το καλοκαίρι, ονοματοδοσία σε πλατεία Καλαμπάκας, αίθουσα Καλαμπάκα με αποκορύφωμα το τραμ που διασχίζει το Μπορντώ με την ταμπέλα Καλαμπάκα και με στάση Μετέωρα.

Η επέτειος αυτή έμελλε να μην έχει την ανάλογη αίγλη εξ αιτίας δυο μεγάλων κρίσεων της πανδημίας και της ακρίβειας, παρόλα αυτά έγιναν και από τις δυο πλευρές ανάλογες εκδηλώσεις. 

Στο Le Haillan συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο κάτω από τις δυο σημαίες την Γαλλική και την Ελληνική, όπου ο πρωτοπόρος των ανταλλαγών με μαθητές Jean-Pierre Picot παρουσίασε το ιστορικό της αδελφοποίησης, πήγανε στην είσοδο της πόλης να δούνε τις δυο ταμπέλες και γλέντησαν σε ένα γεύμα μεσημεριανό με ορχήστρα τριών Ελλήνων και την τραγουδίστρια Καλυψώ. Στην Καλαμπάκα, έπειτα από συνεννόηση κατά τη διάρκεια του γεύματος έγινε διαδικτυακή σύνδεση όπου σε κλίμα έντονης συγκίνησης ανταλλάχτηκαν χαιρετισμοί, ευχές και δόθηκαν υποσχέσεις για συνάντηση στο Le Haillan ή στην Καλαμπάκα. 

Στο ευχαριστήριο μήνυμα που έστειλε ο αντιδήμαρχος τους ανέφερε ότι δεν το περίμενε ότι θα τον ευχαριστούσαν με δάκρυα στα μάτια για την έκπληξη που τους ετοίμασε με τη διαδικτυακή συνάντηση. Αναμφισβήτητο γεγονός είναι το ότι οι ισχυροί δεσμοί φιλίας που αναπτύχθηκαν είναι αναλλοίωτοι στο χρόνο. 

Το απόγευμα προσφέρθηκαν σε Γάλλους επισκέπτες παραδοσιακές πίτες από τις χρυσοχέρες κυρίες του Συλλόγου Φαμίση Δήμητρα, Μαγκούρα Μαρία και Κόνη Μαρία, τις οποίες το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά.

Ο Σύλλογος Αδελφοποιημένων Πόλεων συνεχίζει έπειτα από δυο χρόνια τις δράσεις του με τα δωρεάν μαθήματα Γαλλικών και πλεκτικής στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας, οι ώρες και οι μέρες θα ανακοινωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα. Προγραμματίζει και μια ημερήσια εκδρομή στα Ζαγοροχώρια το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, να απολαύσουμε την αρχή του χειμώνα στην πανέμορφη φύση και το φαράγγι του Βίκου.

Το Δ.Σ.
του Συλλόγου


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ