16/10/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

  

 

 

 

 

 
Τουρίστριες χάθηκαν σε μονοπάτι των Μετεώρων - Εντοπίσθηκαν με τη συνδρομή της Π.Υ. Καλαμπάκας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  02/09/2021 19:24:24
το σημείο εντοπισμού σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας ζητήθηκε σήμερα σε ένα περιστατικό που συνέβη νωρίτερα σε μονοπάτι των Μετεώρων...

Συγκεκριμένα δύο τουρίστριες που περπατούσαν σε μονοπάτι στην περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, κάποια στιγμή βρέθηκαν σε αδιέξοδο και απόκρημνη περιοχή χωρίς να γνωρίζουν πώς να επιστρέψουν σε κάποιο ασφαλές σημείο. Αναζήτησαν βοήθεια και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας, αφού τις εντόπισε τους κατεύθυνε με ασφάλεια εκτός του μονοπατιού. Να σημειώσουμε ότι και οι δύο γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους.

Το περιστατικό έρχεται για μία ακόμη φορά να αναδείξει το θέμα των μονοπατιών στην περιοχή των Μετεώρων και συγκεκριμένα στην έλλειψη συντήρησης, κατάλληλης διάνοιξης και σήμανσης αυτών, με αποτέλεσμα συχνά-πυκνά να έχουμε περιπτώσεις επισκεπτών που είτε τραυματίζονται, είτε χάνουν τον προσανατολισμό τους επιλέγοντας να τα ακολουθήσουν για να περιηγηθούν στην περιοχή των Μετεώρων.

Πρέπει επιτέλους να δοθεί η δέουσα σημασία, να ληφθούν πρωτοβουλίες και να αναδειχθεί το δίκτυο των μετεωρίτικων μονοπατιών με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του περιπατητικού τουρισμού.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
8H671
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ