facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Το θέμα για τους συμβασιούχους εργαζομένους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς φέρνει στη βουλή ο Κώστας Σκρέκας [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  10/10/2018 22:53:32
Το θέμα για τους συμβασιούχους εργαζομένους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς φέρνει στη βουλή ο Κώστας Σκρέκας [ΣΧΛ]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας που αφορά το εργασιακό μέλλον των Εργαζομένων Συμβασιούχων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων...

Σύμφωνα με την επιστολή των εργαζομένων την οποία ο κ. Σκρέκας κατέθεσε στη Βουλή, ενώ η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», δεν διαφαίνεται αντίστοιχη πρόθεση για τους Εργαζομένους Συμβασιούχους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Σε σχέση με τους τελευταίους, είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι το θέμα απασχολεί πολύ καιρό και έχει έρθει πολλάκις στη Βουλή χωρίς ποτέ να δοθεί ικανοποιητική απάντηση. Η κυβέρνηση κρατεί ομήρους όλους τους συμβασιούχους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, για την ομαλή, σταθερή λειτουργία των υφισταμένων αλλά και των σχεδιαζόμενων δομών είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων  καθώς και νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να σημειωθεί ότι η χρηματοδοτική ομπρέλα του ΕΣΠΑ θα υφίσταται μέχρι το 2020 και η οποία  μόλις που καλύπτει τη μισθοδοσία των συμβασιούχων και δεν καλύπτονται από αυτή άλλες λειτουργικές ανάγκες και εξοπλισμός.

Συγκεκριμένα, σε συνεχεία της επιστολής διαμαρτυρίας των Εργαζομένων Συμβασιούχων, ο κ Σκρέκας απηύθυνε ερώτηση για το αν προτίθεται η Κυβέρνηση να προκηρύξει μόνιμες θέσεις εργασίας σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στις οποίες θα μοριοδοτείται η προϋπηρεσία των εργαζομένων καθώς ορισμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται πέραν των 16 ετών, σε μη μόνιμες θέσεις εργασίας, ήτοι από το 2002. Τόνισε, τέλος, το πρόβλημα της εργασιακής υπόστασης των εργαζομένων, το οποίο πρόκειται σύντομα να μεγεθυνθεί αφού μετά το 2020 λήγουν τα προγράμματα χρηματοδότησης για τις Δομές αυτές.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
zapatas (11/10/2018 2:09:47 πμ):

Από το 2002 τώρα τους θυμηθήκατε?


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
W3SUF
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ