facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Το μυστικό της τέλειας τηγανητής πατάτας!

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  11/09/2012 21:14:50
Το μυστικό της τέλειας τηγανητής πατάτας!
Το μυστικό για κρατσανιστές τηγανητές πατατούλες δεν είναι μόνο ένα.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

 

 

 

 

 

 

 

Βήμα 1: Σωστή επιλογή! Όσο πιο βρώμικες τόσο καλύτερες! Οι πατάτες που έχουν πάνω τους χώμα, δεν είναι πλυμένες, γυαλιστερές και χρυσαφένιες σαν γλόμποι δίνουν πάντα καλύτερο αποτέλεσμα.

Βήμα 2: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα σε κρύο νερό που έχουμε στύψει μισό λεμόνι (βοηθά να γίνουν πιο τραγανές).

Βήμα 3
: Τις στεγνώνουμε πριν τις τηγανίσουμε καλά. Εν ανάγκη τις σκουπίζουμε κιόλας με χαρτί κουζίνας πριν τις ρίξουμε στο καυτό λάδι.

Βήμα 4
: Και τι λάδι; Φυσικά, αγνό, παρθένο ελαιόλαδο! Τίποτα λιγότερο!

Βήμα 5
: Μέτρια φωτιά για το τηγάνισμα, όχι πολύ δυνατή.

Βήμα 6
: Τις ανακατεύουμε με το μεταλλικό εργαλείο και που και που (κατά τα μέσα του μαγειρέματος) σπάμε και κάνα δυο για να δημιουργήσουμε «ροκανίδια».

Βήμα 7
: Μόλις αποκτήσουν εκείνο το χρυσοκίτρινο λατρεμένο χρώμα τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει τα περιττά λάδια.

Βήμα 8
: Αλατίζουμε!

Βήμα 9
: Απολαμβάνουμε... κρατς!


Πηγή: lovecooking.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5Y34V
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ