facebook  youtube  twitter  instagram 22/5/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Το έθιμο της παρασκευής αλευριάς και τσιγαρίδας αναβίωσε και φέτος στην Κρύα Βρύση [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  31/12/2023 14:14:17
Το έθιμο της παρασκευής αλευριάς και τσιγαρίδας αναβίωσε και φέτος στην Κρύα Βρύση [φώτος]

Το φαγητό και ο τρόπος παρασκευής του αποτελεί μεγάλο κομμάτι της τοπικής παράδοσης και λαογραφίας κάθε τόπου. Τότε που η κτηνοτροφία ανθούσε, που κάθε σπίτι είχε έστω και λιγοστά ζώα, τίποτα από το σφάγιο δεν πήγαινε χαμένο.

Καθετί είχε τη χρησιμότητά του και τη χρήση του σε συνταγές που έχουν εκλείψει από το σύγχρονο τραπέζι και αναβιώνουν πια ως έθιμο σε περιόδους εορτών, όπως τα Χριστούγεννα.

Ανάμεσα σΆ αυτές τις παλιές, παραδοσιακές συνταγές των παππούδων και προπαππούδων μας και η παρασκευή της αλευριάς και των τσιγαρίδων, συνταγές με βασικό υλικό το αρωματικό χοιρινό λίπος.

Οι κυρίες της Κρύας Βρύσης -που έχουν μάθει από τις μανάδες και τις γιαγιάδες τους τα μυστικά των παραδοσιακών αυτών φαγητών -προσφέρθηκαν εθελοντικά να το ετοιμάσουν με αφορμή τη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα ο Μορφωτικός Σύλλογος Απανταχού Κρυοβρυσιωτών.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
JVFHR
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
















































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ