facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Το Έπος του ’40, τότε και σήμερα

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  28/10/2018 10:07:07
Το Έπος του ’40, τότε και σήμερα
Φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης αποτίει σήμερα το έθνος των Ελλήνων στους αθάνατους ήρωες του υπέροχου έπους που άρχισε να γράφεται στις βουνοκορφές της Πίνδου τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940!!...

Ιερή συγκίνηση κατέχει σήμερα τις ψυχές μας! Γιορτάζουμε την επέτειο του ΟΧΙ του ’40, ένα σταθμό την ιστορίας μας, φωτεινό και ολόχρυσο, πανηγυρίζουμε! Είναι η εποποιία που έγραψαν πάνω στις Πίνδου τις κορφές οι φαντάροι μας!

Είναι το ασύγκριτο, το μοναδικό ΟΧΙ που δείχνει το θάρρος και τη δύναμη της φυλής μας, την τόλμη, την περηφάνια και το μεγαλείο που κρύβει η αθάνατη ελληνική ψυχή! Αυτή και έτσι είναι η ψυχή μας, αυτή είναι η ιστορία μας: αγώνες, θυσία, ολοκαυτώματα, δάφνες, μεγαλεία, δόξες!

Θαύμα και μεγαλούργημα η γιγαντομαχία του Σαράντα, από μια φούχτα Έλληνες, με τα ελάχιστα εφόδια, τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα και να αντισταθούν στις σιδηρόφρακτες στρατιές άρτια εξοπλισμένων στρατών του άξονα.

Ο ελεύθερος κόσμος δεν θέλησε να δεχθεί και να υποκύψει στη νέα τάξη πραγμάτων του γερμανοϊταλικού φασισμού και έτσι ξέσπασε η θύελλα του πολύνεκρου και καταστροφικού πολέμου. Κράτη και στρατοί της Ευρώπης διαλύθηκαν εντός ολίγων ημερών σαν χάρτινοι πύργοι.

Με ένα ΟΧΙ ίδιο με αυτό του Μαραθώνα, της Σαλαμίνας, του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, του 1821 άρχισε και γράφτηκε η εποποιία του ’40.

Σήμερα που βιώνουμε μια ιδιότυπη εμπόλεμη κατάσταση, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν άλλο φασισμό, αυτόν της φτώχιας, της μιζέριας, της αγανάκτησης, του συμβιβασμού, του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Και οφείλουμε στους προγόνους μας, τους εαυτούς μας και τις επόμενες γενιές να ορθώσουμε ξανά το ανάστημα, να σηκώσουμε πάλι το βάρος ενός τολμηρού ΟΧΙ, να αποτινάξουμε το μούδιασμα και την απάθεια απέναντι στην ιστορία που μας προσπερνά αδιάφορα, να γράψουμε πάλι με χρυσή πένα νέες ένδοξες σελίδες στην ιστορία μας, να θυμηθούμε όσα ελέχθησαν για το έθνος μας όχι από τους τροϊκανούς, αλλά από ξένους ηγέτες της περιόδου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου:

Στρατάρχης Σμάτς: «Η μάχη της Πίνδου ήλλαξε τον ρουν της ιστορίας»
Γεώργιος της Αγγλίας: «Όταν γραφεί η ιστορία του πολέμου θα αποδειχθεί ότι ο αγών της Ελλάδος ήτο αξιοθαύμαστος»
Μόσχα: «Επολεμήσατε άοπλοι εναντίον πάνοπλων και ενικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επεκρατήσατε. Δεν είναι δυνατόν να γίνει αλλιώς, γιατί είστε ΕΛΛΗΝΕΣ. Εκερδίσαμεν χρόνον για να αμυνθούμε. Ως άνθρωποι και ως Ρώσοι σας ευγνωμονούμε»
Λονδίνο: «Αν μέχρι σήμερα λέγαμε "οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, τώρα θα λέμε "οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες"»
Εφημερίδα ΧΕΡΑΛΝΤ ΤΡΙΜΠΙΟΥΝ, Ν. Υόρκη: «Η δόξα της Ελλάδας ουδέποτε θα λησμονηθεί εφόσον υπάρχουν ελεύθεροι άνθρωποι»



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2R115
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ