facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Το αδιέξοδο της Τουρκίας στην Συρία είναι στρατηγικό και απόλυτο! - Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου

Δημοσιεύθηκε από: Γιάννης Παπαϊωάννου  09/02/2020 12:24:57
Το αδιέξοδο της Τουρκίας στην Συρία είναι στρατηγικό και απόλυτο! - Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου
Όπως έχω ξαναγράψει βρισκόμαστε στην γεωπολιτική σφαίρα της Ρωσίας και ο μόνος τρόπος για να μην αλωνίζει στην περιοχή μας, είναι να αλωνίζουν οι δυτικοί!...

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα στην παρούσα χρονική συγκυρία!

Η στρατηγική της «αρκούδας» στην περιοχή της, είναι να σε αγκαλιάζει αν δείξεις  προθυμία! Σταδιακά σε βγάζει εναντίον των δυτικών εχθρών της, έως ότου να απομονωθείς, και μετά σε τρώει και εσένα!

Η Τουρκία -που θέλει να λογίζεται ως περιφερειακή δύναμη στην περιοχή μας-, φρόντισε να βγάλει τους δυτικούς από το παιχνίδι στην Συρία και να "σπάσει" στην πράξη την Συνθήκη της Λωζάννης, ώστε να ξεδιπλώσει την νεο-οθωμανική της φαντασίωση.

Αυτή η φαντασίωση πρόσφερε τεράστιο πολιτικό όφελος στον Ερντογάν, ο οποίος εισέβαλε διαδοχικά στην Αφρίν και την Β. Συρία και άνοιξε μέτωπα στην Λιβύη και την Αν. Μεσόγειο, δηλαδή στο κέντρο της γεωπολιτικής σφαίρας της Ρωσίας.

Οι στρατιωτικές επιτυχίες έβαλαν την Τουρκία σε εθνικιστικό παροξυσμό και όλοι οι Τούρκοι  παγκοσμίως άρχισαν να χαιρετούν  στρατιωτικά.

Τις επόμενες βδομάδες  καθώς εξελίσσεται η Συριακή αντεπίθεση, μέλει να κριθεί οριστικά πόσο αντέχει η νεο-οθωμανικη φαντασίωση και ίσως να κριθεί και η πολιτική τύχη του Ερντογάν! [...]

Η Τουρκία τις τελευταίες ώρες μετέφερε στην περιοχή της Αφρίν υπερβολικά πολλές δυνάμεις! Εκατοντάδες άρματα μάχης, βαρύ πυροβολικό και οπλισμό, πυραύλους μέσου βεληνεκούς, ραντάρ, αντιαεροπορικά και στρατό και συγκεκριμένα ειδικές δυνάμεις.

Κυκλοφορεί η πληροφορία στα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης ότι η Ανατολική Θράκη αποψιλώθηκε στρατιωτικά και ολόκληρες Ταξιαρχίες αρμάτων και Πεζικού της 1ης Τουρκικής Στρατιάς μεταφερθήκαν στα σύνορα με την Συρία!

Και παρόλο που δύναμη πυρός του Τουρκικού στρατού είναι επιθετική στην πράξη έχοντας απέναντι του την Ρωσική Αεροπορία και άλλο τον Συριακό Στρατό μόνο να αμυνθεί μπορεί!

Όμως το αδιέξοδο της Τουρκίας  είναι στρατηγικό και απόλυτο!

Στρατιωτικά είναι βέβαιο πλέον ότι τον ρυθμό τον δίνει ο Ασαντ! 

Με πρωτοβουλία του οι επιχειρήσεις θα τραβήξουν τουλάχιστον, μέχρι την αποκατάσταση της εδαφικής κυριαρχίας της Συρίας και με τρόπο που να μην εμπλακούν εκ νέου οι δυτικοί στο παιχνίδι.

Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την αποκατάσταση της εδαφικής  κυριαρχίας και ακεραιότητας της Συρίας.

Το μόνο που μπορεί να επιδιώξει η Τουρκία το επόμενο διάστημα είναι η ουδετερότητα της Ρωσίας, η οποία επισήμως δεν μπορεί να εμπλακεί ανοιχτά σε πόλεμο με τον σύμμαχο της, συνομιλητή της στο Σότσι, συνεταίρο στην Αστάνα και μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρακτικά όμως η Ρωσική ουδετερότητα δεν θα φανεί στο πεδίο!

Η Ρωσία η όποια -και τώρα αλλά και μέσα στους αιώνες-, πάντα προτιμούσε μια αποδυναμωμένη παρά μια ισχυρή Τουρκία στο Νότο της! 

Το απόλυτο λάθος για την Τουρκία θα είναι να επιτεθεί στην Συρία! Σε αυτή την περίπτωση Σύρια θα προσφύγει στην διεθνή  κοινότητα και η Τουρκία θα απομονωθεί πλήρως! Ούτε καν την λεκτική στήριξη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να ζητήσει!

Μετά από μια ήττα στην Σύρια η Τουρκία θα πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις και θα είναι επιτυχία της αν καταφέρει να γίνει σεβαστή η συνθήκη της Λωζάννης ώστε να σταματήσουν οι Σύριοι την προέλαση τους έως τα αναγνωρισμένα σύνορα με την Τουρκία!

Κάπου εκεί και οι Κούρδοι θα εμφανιστούν και πάλι!

Πρακτικά λοιπόν η μεταφορά τόσο μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή της Αφρίν δείχνει ότι στην Συρία ο Ερντογάν δίνει την μεγάλη μάχη και μια ήττα θα οδηγήσει και στο πολιτικό τέλος του και την Τουρκία σε κρίση!

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό το ξέρουν σε όλο τον κόσμο όλοι οι μεγάλοι «παίκτες» και δεν δείχνουν να αντιδρούν!



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
3UE2R
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα









































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ