1/10/2022
    

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

Το 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ διοργάνωσε την 3η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ SAVE E.A.R.T.H. [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  01/05/2022 10:51:09

Το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ 2020-2023: «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων» και του εγκεκριμένου σχεδίου με τίτλο «SAVE E.A.R.T.H.» διοργάνωσε την 3η διακρατική συνάντηση από 4 έως 8 Απριλίου 2022. Στη συνάντηση συμμετείχαν 38 μαθητές και εκπαιδευτικοί από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία, Σουηδία και Ολλανδία. Λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας πρόκειται για την πρώτη φυσική διακρατική συνάντηση ως ανταλλαγή ομάδων μαθητών, διάρκειας 5 ημερών.

Όλες οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα είχαν ως κύριο άξονα το στόχο 7, τη βιώσιμη και καθαρή ενέργεια και κατΆ επέκταση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπό το πρίσμα των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για το περιβάλλον.

Αναλυτικά οι ημέρες της συνάντησης κύλησαν ως εξής:

Τη Δευτέρα, 5 Απριλίου στο σχολείο μας έλαβε χώρα μια εγκάρδια τελετή υποδοχής από το Διευθυντή, κ. Βασίλη Παππά, την Υποδιευθύντρια κα Παρασκευή Νικολογιάννη όλους τους καθηγητές και τους μαθητές. Οι φιλοξενούμενοι ενθουσιάστηκαν από τους παραδοσιακούς χορούς και από τα τραγούδια της χορωδίας μας που επιμελήθηκε η κα Νατάσα Τριμίντζιου. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας και έγινε παρουσίαση του σχολείου. Ακολούθως, παρουσιάστηκαν εκτενώς όλες οι εργασίες και δημιουργίες των μαθητών σε βίντεο, powerpoint κ.α. με τη χρήση διάφορων ψηφιακών εργαλείων στην αίθουσα προβολών.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο της Καλαμπάκας, όπου μας υποδέχθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λύπας Δημήτριος, Τσίκαρης Βασίλειος και Παπανικολάου Γεώργιος και επίσης έγινε επίσκεψη-υποδοχή στο τουριστικό περίπτερο από τον κ. Σπύρο Νικολογιάννη, προσφέροντας όμορφα αναμνηστικά δώρα.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη με ξενάγηση στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας και μουσείο Μανιταριών.

Την Τρίτη, 6 Απριλίου οργανώθηκε μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη με τη συνοδεία ξεναγού στους ιερούς βράχους των Μετεώρων όπου όλοι θαύμασαν το μαγευτικό τοπίο. Ακολούθησε επίσκεψη σε δύο μονές, την Ι.Μ. Βαρλαάμ και την Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου. Επίσης, παρακολουθήσαμε τις εξαιρετικές προβολές στο Κέντρο Ψηφιακής Προβολής Μετεώρων.

Την Τετάρτη, 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΚΠΕ Μουζακίου όπου έγινε παρουσίαση της υδροηλεκτρικής ενέργειας και μια ομαδοσυνεργατική εργασία. Ακολούθησε επίσκεψη στο φράγμα της λίμνης Πλαστήρα και τέλος οι μαθητές επιδόθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως κωπηλασία, τοξοβολία και υδροποδήλατο.

Την Πέμπτη, 8 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εξόρμηση σε Βόλο-Πήλιο, όπου ξεναγήθηκαν στο Διμήνι- παλαιολιθικό οικισμό καθώς και στο Αθανασάκιο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Ακολούθησε επίσκεψη στο Πήλιο και συγκεκριμένα στην Μακρυνίτσα.

Την τελευταία μέρα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το ΚΠΕ Τρικάλων, όπου έγιναν παρουσιάσεις για την ηλιακή ενέργεια και πειράματα για την αιολική ενέργεια. Ευχαριστούμε θερμά την κα Τερέζα Κοτρώνη και τον κ. Θωμά Κόκκαλη. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο μουσείο του Μύλου Ματσόπουλου, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν σε έναν παραδοσιακό νερόμυλο και είδαν τη μετατροπή της μηχανικής ενέργειας (με τη δύναμη του νερού) σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ευχαριστίες από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας

Ο Διευθυντής κ. Παππάς Βασίλειος, και η ομάδα Erasmus+ του σχολείου ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων κ. Αλέκο Θεόδωρο, και ιδιαιτέρως τους κ.κ. Αντιδημάρχους: Καθημερινότητας, Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Τσίκαρη Βασίλειο, Τουρισμού, Πολιτισμού, Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης κ. Λύπα Δημήτριο και Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Παπανικολάου Γεώργιο καθώς επίσης και τον κ. Νικολογιάννη Σπύρο, ειδικό Σύμβουλο Τουρισμού.

Θερμές ευχαριστίες στο ξενοδοχείο Kosta Famissi για τη ζεστή φιλοξενία αλλά και για την παράθεση γεύματος προς τιμήν των Ευρωπαίων φιλοξενούμενων.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας και ιδιαιτέρως τον κ. Σιάχο Αχιλλέα και τον κ. Μητρονάτσιο Αριστείδη για την πανέμορφη πεζοπορία 2 ωρών που διοργάνωσαν για τους Ευρωπαίους φίλους μας. Θα μας μείνει αξέχαστη!

Η συντονίστρια Νταφούλη Ματίνα και η παιδαγωγική ομάδα του ERASMUS+ C.H.A.N.G.Ε. του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
4W237
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ