facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Την Κυριακή 13/10 στο εστιατόριο Πολύζος η Εθελοντική Γιορτή Κολοκύθας Καλαμπάκας 2019 / Συλλογική Κουζίνα

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  11/10/2019 16:46:18
Την Κυριακή 13/10 στο εστιατόριο Πολύζος η Εθελοντική Γιορτή Κολοκύθας Καλαμπάκας 2019 / Συλλογική Κουζίνα
φώτο αρχείου
Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 13:00 το μεσημέρι στο εστιατόριο Πολύζος, στην Καλαμπάκα θα πραγματοποιηθεί η 6η στην σειρά Εθελοντική Γιορτή Κολοκύθας Καλαμπάκας με τη μορφή συλλογικής κουζίνας...

Σας περιμένουμε όλους σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε γνώσεις, ιστορίες και συνταγές !!!

Από τις 13:00 έως τις 14:00 συνηθίζουμε να συνθέτουμε τον μπουφέ με τα υπέροχα φαγητά που θα ετοιμάσουν οι συμμετέχοντες και μετά τις 14:00 ξεκινάει το φαγοπότι.

Αυτή τη χρόνια οι συμμετέχοντες θα ψηφίσουν την καλύτερη συνταγή και ο μάγειρα / μαγείρισσα θα κερδίσει ένα καλάθι δώρα που έχουμε συγκεντρώσει από χορηγούς.

Επίσης κατά την διάρκεια του τραπεζιού θα έχουμε την συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Η γιορτινή συνάντηση έχει την μορφή συλλογικής κουζίνας, δηλαδή η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος (άτομο, ζευγάρι ή  οικογένεια) είναι να ετοιμάσει και να προσφέρει στο μεγάλο τραπέζι από ένα φαγητό (ανάλογης ποσότητας) που να έχει σαν κύριο συστατικό την κολοκύθα ή τον σπόρο της. Οι συνταγές θα πρέπει να είναι 100% φυτοφαγικές (νηστίσιμες) για να μπορούν να δοκιμάσουν όλοι και να περιέχει παραδοσιακά γλυκαντικά όπως το πετιμέζι, το χαρουπόμελο και την μελάσα.

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε πιάτα από ξεχασμένες παραδοσιακές και νέες φανταστικές συνταγές. Όσο πιο αγνά και φρέσκα τα υλικά, τόσο πιο νόστιμο το αποτέλεσμα.

Το δικό μας μαγικό συστατικό πάντως είναι η αγάπη..!

Η γιορτή μας είχε ως σκοπό να φέρει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν την παράδοση και την ποιότητα. Μια αφορμή να ανταλλάξουν ιδέες και οράματα για έναν πιο όμορφο κόσμο.

Η κολοκύθα είναι καρπός και αποτελεί μια πλούσια, γευστική, θρεπτική και ελαφριά τροφή που αποτελούσε στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα βασικό και απαραίτητο συστατικό. Καθώς είναι πολύ εύκολη στην καλλιέργεια ως δυνατό και ανθεκτικό φυτό και ταυτόχρονα πολύ βολικό για αποθήκευση, υπήρχε σε αφθονία και έπαιζε τον ρόλο που στην σύγχρονη εποχή παίζει η πατάτα και άλλα τυποποιημένα προϊόντα διατροφής.

Καλή μας όρεξη !!!



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
61560
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ