29/1/2023
  


 
Την καλαμπακιώτικη οικογένεια Δημουλά επισκέφθηκε στην Αμερική ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  29/11/2022 13:02:31

Αρχές του 20ου αιώνα ο κ. Δημουλάς έφυγε από την Καλαμπάκα για τις ΗΠΑ. Άρχισε να εργάζεται σε ένα μπακάλικο. Στους Βαλκανικούς πολέμους παραιτείται και γυρίζει πίσω να πολεμήσει εθελοντικά για την πατρίδα του και ύστερα επιστρέφει στις ΗΠΑ και ανοίγει το δικό του κατάστημα. Με τον γιό του δουλεύουν σκληρά και καταφέρνουν να επιβιώσουν της Μεγάλης Κρίσης και αρχίζουν να μεγαλώνουν. 


Ο εγγονός του σήμερα μαζί με τα δισέγγονα του, συνεχίζουν το όραμα τους και λειτουργούν την αλυσίδα Market Basket. Ετήσιος τζίρος +7.000.000.000$ (δισ.). Οι Ελληνικές τους ρίζες παραμένουν ισχυρές και μέσα στα 87 καταστήματα τους έχουν δώσει χώρο για πολλά Ελληνικά Προϊόντα. 

Επισκεφθήκαμε σήμερα τα Κεντρικά τους γραφεία με τον Γενικό μας Πρόξενο στην Μασαχουσέτη κ. Τέγο. Συζητήσαμε πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ως Κυβέρνηση για να φέρουμε περισσότερα ακόμη Ελληνικά Προϊόντα στην εδώ Αγορά. Το κλίμα εξαιρετικό, ξεκινάμε μία οργανωμένη προσπάθεια για να διπλασιάσουμε τις εξαγωγές μας προς τις ΗΠΑ. Οφείλω να πω ότι αυτές οι οικογένειες μας γεμίζουν υπερηφάνεια για τις Αξίες τους και την αγάπη τους για την Ελλάδα μας!

Άδωνις Γεωργιάδης
Αντιπρόεδρος της ΝΔ
Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
61458
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ