facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Την ιστορική μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Λιμποχώβου στην Παναγία Μετεώρων αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  22/01/2022 16:09:11
Την ιστορική μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Λιμποχώβου στην Παναγία Μετεώρων αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Γεννήσεως της Θεοτόκου Λιμποχώβου στο τοπικό διαμέρισμα της Παναγίας Μετεώρων προκειμένου να γίνει επισκέψιμη προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το επόμενο διάστημα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπογράφει στη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του καθολικού του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ιεράς Μονής, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

«Σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε στην αποκατάσταση ενός σημαντικού θρησκευτικού μνημείου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είναι ένα έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής που έρχεται να ολοκληρώσει τις εργασίες που υλοποιήσαμε για την ανάδειξη της ιστορικής Μονής. Με σχεδιασμό και στρατηγική αναδεικνύουμε τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλίας, ενισχύοντας το ρεύμα θρησκευτικού τουρισμού» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Οι εργασίες αφορούν την επισκευή της στέγης, ενέματα τοιχοποιιών, αρμολογήματα των επιφανειών, επιστρώσεις δαπέδου, τοποθέτηση ελκυστήρων και του ξύλινου τέμπλου, μερική συντήρηση τοιχογραφιών και όλες τις απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (φωτισμός, πυροπροστασία , υποδομή θέρμανσης και λοιπές εγκαταστάσεις).

Επιπλέον προβλέπεται η ολοκλήρωση των εργασιών του περιβάλλοντος χώρου με ολοκλήρωση των επενδύσεων και των πλακοστρώσεων περιμετρικά του ναού.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
4V23S
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ