27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Τηγανιά στιγμής με καλαμαράκια σε άλμη

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  14/03/2017 12:50:57
Ένας μεζές που θα φτιάξετε εύκολα και πολύ γρήγορα και φυσικά θα απολαύσετε με ένα καραφάκι ούζο.

• Μερίδες: 4
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 20'
• Έτοιμο σε: 35'...

ΥΛΙΚΑ

• 2 κονσέρβες καλαμαράκια στραγγισμένα, στεγνωμένα σε χαρτί κουζίνας
• 5 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες περίπου στα 3
• 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
• ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, σε μεγάλα τετράγωνα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
• 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
• χυμό από ½ λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο πολύ καλά και ρίχνετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Αλατίζετε. Σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, να ξεροψηθούν και να πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε το σκόρδο, τα καλαμαράκια και τα φέρνετε μια δυο βόλτες. Σβήνετε με το ξίδι, το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και σερβίρετε.

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
H6CE5
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα






 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ