facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Τι θα περιλαμβάνει το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Μετεώρων [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/01/2020 20:45:34
Τι θα περιλαμβάνει το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Μετεώρων [ΣΧΛ]
Στην τελευταία συνεδρίαση (για το 2019) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων, ήρθε ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα η έγκριση των τευχών δημοπράτησης και ο καθορισμός των όρων δημοπρασίας για το έργο «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς», προϋπολογισμού 418.000 € (337.096,77 € εργασίες και 80.903,23 € ΦΠΑ)...

Η δημοτική αρχή φιλοδοξεί το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στην ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Χ με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», για την οποία η η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων παρατάθηκε μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2020.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου περιγράφονται ως εξής:

Το έργο αφορά στην «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» του Δήμου Μετεώρων, σε εκτός σχεδίου πόλης αγροτεμάχιο εκτάσεως 20.171,33 τ.μ., στη θέση «Ποταμιά», ιδιοκτησίας του Δήμου Μετεώρων.

Η περιοχή δεν υπάγεται σε ΖΟΕ, ΒΙΠΕ, ΓΠΣ κλπ., και βρίσκεται εντός της προστατευτέας περιοχής από το δίκτυο Natura 2000 «Αντιχάσια όρη - Μετέωρα» (GR1440003).

Το έργο σύµφωνα µε την ισχύουσα περιβαλλοντική κατάταξη υπάγεται στην 7η οµάδα «Πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις» αλλά δεν εµπίπτει σε καµιά από τις κατηγορίες Α1, Α2 και Β καθώς τα 20 αδέσποτα ζώα συντροφιάς για τα οποία προορίζεται το καταφύγιο, ισοδυναµούν µε 2 ισοδύναµα ζώα.

Το υπό κατασκευή κτίριο έχει κάλυψη 491,06 τ.μ. με πραγματοποιούμενη δόμηση 413,87 τμ. και Η.Χ. 77,19 τμ.. Θα κατασκευασθούν χώροι γραφείων για το προσωπικό, εξεταστήριο ζώων, ακτινολογικό με δυνατότητα απομόνωσης των ασθενών ζώων, αποθήκη τροφίμων, κουζίνα, χώροι W.C., λεβητοστάσιο και δύο ανεξάρτητα κτίρια για τα αδέσποτα ζώα.

Στα κτίρια αυτά θα κατασκευασθούν ατομικοί χώροι διαμονής ζώων 2m x 2m με υπερυψωμένη επιφάνεια για ύπνο, απαλλαγμένοι από υγρασία και στεγασμένοι, με δυνατότητα πλυσίματος και αποστράγγισης καθώς και απομάκρυνση του ακάθαρτου νερού σε ξεχωριστό σηπτικό και απορροφητικό βόθρο λυμάτων των ζώων.

Θα κατασκευασθούν ατομικοί χώροι διαμονής και άσκησης διαστάσεων 3m x 2m που θα επιτρέπουν οπτική και ακουστική επικοινωνία μεταξύ των ζώων και θα παρέχεται άμεση πρόσβαση ανά πάσα στιγμή σε πόσιμο νερό και θέα σε εξωτερικό ελεύθερο χώρο.

Το κτίριο των γραφείων θα γίνει με θεμελίωση από πεδιλοδοκάρια οπλισμένου σκυροδέματος, τοιχοποιία μπατική από τσιμεντοπλίνθους 19x19x39 cm, με ενισχυμένο δοκάρι - σενάζ από οπλισμένο σκυρόδεμα και εσωτερική τοιχοποιία από οπτοπλίνθους 6x9x19 cm. Θα κατασκευασθεί γυψοσανίδα με μόνωση και στέγη ξύλινη με επιστέγαση από έγχρωμη λαμαρίνα.

Το κτίριο θα επιχρισθεί και θα βαφεί, τα κουφώματα θα είναι από αλουμίνιο, με διπλούς υαλοπίνακες και κάγκελα ασφαλείας. Οι εσωτερικές πόρτες θα είναι ξύλινες, το δάπεδο θα είναι μωσαϊκό, στους χώρους υγιεινής οι τοίχοι θα επενδυθούν με πλακίδια πορσελάνης, οι Η.Χ. θα επιστρωθούν με τσιμεντόπλακες και τα σκαλιά με μάρμαρο. Οι χώροι των γραφείων θα έχουν δικό τους σηπτικό - απορροφητικό βόθρο λυμάτων με αυτόνομη σύνδεση.

Ο διάδρομος κυκλοφορίας θα είναι της ίδιας κατασκευής με αυτή των γραφείων, επιχρισμένος και βαμμένος, με πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα και δάπεδο από ελαφρύ βιομηχανικό δάπεδο.

Τα κτίρια των ζώων θα γίνουν με θεμελίωση από πεδιλοδοκάρια και υποστυλώματα οπλισμένου σκυροδέματος, τοιχοποιία μπατική από τσιμεντοπλίνθους 19x19x39 cm, με ενισχυμένο δοκάρι - σενάζ από οπλισμένο σκυρόδεμα και εσωτερική τοιχοποιία από οπτοπλίνθους 6x9x19 cm, επιχρισμένοι και βαμμένοι.

Η στέγη θα είναι ξύλινη με επιστέγαση από έγχρωμη λαμαρίνα.

Τα κλουβιά θα είναι από κοιλοδοκούς γαλβανισμένης λαμαρίνας και συρματόπλεγμα με ρομβοειδή οπή.

Οι πόρτες θα ανοίγουν εξωτερικά σε κάθε κλουβί, με μπουτόν ανοίγματος - ασφάλισης της έξω πόρτας διαμονής προς τον χώρο άσκησης των ζώων.

Θα υπάρχει κανάλι αποστράγγισης των λυμάτων με σύνδεσή του με σηπτικό-απορροφητικό βόθρο λυμάτων ζώων.

Το δάπεδο θα είναι από ελαφρύ βιομηχανικό δάπεδο, ενώ στους χώρους άσκησης των ζώων, θα είναι από χαλίκιι.

Το οικόπεδο θα φραχτεί με συρματόπλεγμα ύψους 2m και θα φωτιστεί κατάλληλα, θα διαμορφωθούν διάδρομοι κυκλοφορίας αυτοκινήτων και θέσεις στάθμευσης με χαλίκι.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Κτενας Χρηστος (15/1/2020 6:36:52 πμ):

Οταν καποιος μιλάει πολύ,εχοντας γνωμη για ολα,δε του μενει χρονος να κανει κατι αλλο...ουτε να διαβασει και φυσικα ουτε κατα διάνοια να συμμετεχει σε μία εστω ...διασωση ναυαγων και ταυτόχρονα ντρέπεται να κρατήσει σφουγγαρίστρα σ ενα πλημμυρισμένο τόπο.
Κρίνει εκ του ασφαλές,ανώνυμα και με γενικότητες.
"Τέτοιους" εχουμε πολλούς και δεν απορώ γιατι οι ιδιοι δεν δέχονται ν αλλαξουν "ρολους"...τους αρέσει η ιστορια με ψεύτικους παραλληλισμούς αλλα ωραια και βολική γι αυτούς.
Καλημερα


Ex (15/1/2020 12:42:04 πμ):

Η υπόθεση με τα αδέσποτα μου θυμίζει το θέμα του Ερντογάν με τους πρόσφυγες. Τους σταβλίζει σε απάνθρωπες συνθήκες και είναι φίλος τους. Όποτε θέλει ανοίγει την κάνουλα και πλημμυρίζει την Ελλάδα πιέζοντας για παροχές από τους Ευρωπαίους. Όταν η Ελλάδα φιλοξενεί τους πρόσφυγες πρέπει να τηρεί όλες τις προδιαγραφές ενώ αυτός δεν δεσμεύεται από τίποτα. Οι άλλοι έχουν μόνο υποχρεώσεις και αυτός μόνο δικαιώματα. Αν αλλάξετε τον Ερντογάν στην ιστορία ξέρετε με ποιον και τους πρόσφυγες ξέρετε με τι, έχουμε την υπόθεση αδέσποτα στην Καλαμπάκα.


Κτενας Χρηστος (14/1/2020 2:28:48 μμ):

Μαυρη τουλιπα...θα επρεπε να γνωριζεις οτι οι τωρινες "εγκαταστασεις" δεν τελειοποιήθηκαν παρ οτι υπηρχε ομοφωνη αποφαση Δ.Σ απο τη δημοτικη αρχη Σακελαριου....που ηταν παλι σχεδον οσοι ειναι τωρα εκλεγμενοι και ο χωρος δωρεαν.
Δε θα συνεχισω ν απανταω...😁


Μαύρη Τουλιπα (14/1/2020 9:36:08 πμ):

Κύριε Χτενά οι σημερινές "εγκαταστάσεις" οικόπεδο και μια παράγκα που είναι. Πόσα αδέσποτα φιλοξενούν, κάτω από ποιες συνθήκες, ο υδροφόρος ορίζοντας δεν μολύνετε: Γιατί αφήνετε υπονοούμενα για το κόστος, δεν γνωρίζετε ότι η μελέτη συντάσσετε βάση προδιαγραφών του προγράμματος. Έχετε προσφέρει πάρα πολλά για τα αδέσποτα αλλά αυτός δεν είναι λόγος να "κράζετε' την κάθε προσπάθεια για οποιοδήποτε λόγο. Και μην πλακώσεις τις απαντήσεις έγραψα την άποψή μου και μέχρις εδώ.


Κτενας Χρηστος (14/1/2020 12:40:29 πμ):

Σκεπτικος...δε γνωριζεις οτι νοικιάσανε και στο Καστρακι ?
2ος χωρος επιπλεον έξοδα...3ος χωρος σφαγεια Μεραι...4ος χωρος παλια σφαγεια Προφητη Ηλια....σε ολα να τρεχουν εξοδα.
5ος χωρος...δωρεαν..μάντεψε.


Σκεπτικος (14/1/2020 12:00:32 πμ):

Συμφωνα με το αρθρο (κατευθειαν απο το δημαρχειο), τα πραγματα ειναι απλα και ξεκαθαρα.Ο δημος κατεθεσε προταση να γινει καταφυγιο στην ποταμια.Αν τα πραγματα ηταν τοσο απλα,γιατι δεν το ειπαν στους Καστρακινους το πρωι να ληγει το θεμα?
Αρα...για αλλη μια φορα,τα πραγματα ισως να ειναι ετσι,μπορει αλλιως,πιθανως αλλιωτικα...εεεε βρε αδερφε νεοι ειμαστε θα μαθουμε καποια στιγμη.Αντε καλο ετος που ξεκινα οπως τελειωσε το παλιο.Αυτο δεν ειναι δημος,το μεγαλο μπουρδουκλωμα ειναι.


Κτενας Χρηστος (13/1/2020 10:22:34 μμ):

418.Χιλιάδες ευρω για 20 μονο θεσεις.
Το Χίλτον θα τα φιλοξενούσε με πολυ λιγότερα....απο τα "ωραια" της μελέτης μ αρεσε ο σηπτικος - αποροφητικός βοθρος δίπλα στο ποτάμι με ολα τα παθογόνα μικρόβια να καταλήγουν σ αυτο και στον υδροφόρο ορίζοντα γενικα...
Ευγε


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
94783
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα









































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ