facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Τι να προσέξετε στο χειμωνιάτικο ντύσιμο των παιδιών σας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  28/12/2015 12:43:34
Τι να προσέξετε στο χειμωνιάτικο ντύσιμο των παιδιών σας
Μπορεί το κρύο του χειμώνα να άργησε να κάνει την εμφάνισή του, όμως πλέον πρέπει να ντυνόσαστε καλά και να προσέχετε την υγεία σας για να μην αρρωστήσετε.

Και το πιο σημαντικό όλων: Να ντύνετε ζεστά και πρακτικά τα μικρά σας ζουζούνια, για να μην τα ρίξει κανένας ιός στο κρεβάτι!...

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες και να τα κρατήσετε ζεστά και μακριά από τις ύπουλες ιώσεις που καραδοκούν; Ας δούμε μερικές ιδέες για παιδικό χειμωνιάτικο ντύσιμο!

«Ζακέτα να πάρεις!». Η φράση της Ελληνίδας μάνας δεν είναι αερολογία, η ζακέτα προσφέρει ζεστασιά. Έτσι, αν το παιδί φοράει ένα λεπτό μπλουζάκι, καλό θα ήταν να το συνδυάσετε με μία ζακέτα, ένα πουλόβερ, ένα φούτερ πάνω -και κάτω από το μπουφάν. Έτσι, σε έναν κλειστό χώρο θα μπορεί να τα βγάλει και να παίξει ελεύθερα, ενώ έξω στο κρύο θα το κρατήσουν προστατευμένο και ζεστό!

Το πιο σημαντικό όλων, το πανωφόρι. Ένα ζεστό και άνετο μπουφάν ή παλτό για τους μικρούς μας φίλους, είναι η καλύτερη επιλογή. Καλό θα ήταν να φροντίσετε να είναι αρκετά μακρύ, ώστε να προστατεύει την κοιλίτσα και την πλατούλα του από το κρύο. Για ακόμα καλύτερη προστασία μπορείτε να επιλέξετε ένα μπουφάν με ζεστή και μαλακή κουκούλα που θα ζεσταίνει και τα αυτάκια του!

Βόλτα στο κρύο χωρίς σκούφο και γάντια δε γίνεται!! Καλύτερα να προτρέψετε το παιδί σας να διαλέξει το σκούφο, το κασκόλ και τα γάντια που του αρέσουν και δεν θα θέλει να τα βγάζει από πάνω του! Τα παιδιά έχουν ευαίσθητα αυτάκια και λαιμό και είναι τα πρώτα πράγματα  που πρέπει να προστατεύσετε από το κρύο.

Για το τέλος, το μεγάλο… «μυστικό», που δεν είναι άλλο από το κλασσικό και αγαπημένο…  φανελάκι! Όποιος προσπαθήσει να θυμηθεί τον εαυτό του στην παιδική ηλικία, θα του έρθει στο μυαλό η μαμά του, να μην τον αφήνει να βγει από το σπίτι χωρίς το απαραίτητο φανελάκι που «σε κρατάει ζεστό»! Γι’ αυτό οι συμβουλές της μαμάς και της γιαγιάς έχουν αποδειχτεί αλάνθαστες! Το φανελάκι θεωρείται ο καλύτερος «θερμορρυθμιστής» και έτσι δεν θα αγχωνόσαστε μήπως το παιδί κρυώσει μετά από το ξέφρενο παιχνίδι, που θα είναι ιδρωμένο!



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
GRBDO
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ