facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Τι «κρύβει» αυτή η φωτογραφία;

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  03/04/2023 09:17:52
Τι «κρύβει» αυτή η φωτογραφία;

Τι «κρύβει» αυτή η φωτογραφία από τη φετινή παρέλαση; 

Παρατηρήσαμε κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου ότι για το 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας παρήλασε ένα μεικτό τμήμα μαθητών και μαθητριών του σχολείου. Μας έκανε εντύπωση η όμορφη εικόνα και θεωρήσαμε ότι επρόκειτο για ένα κοινωνικό μήνυμα ισότητας από πλευράς του σχολείου. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας με σκοπό να του εκφράσουμε τις θετικές εντυπώσεις αυτής της κίνησης, μας ενημέρωσε ότι εκτός από κοινωνικό, το μήνυμα ήταν και πραγματικό. 

Τι εννοούσε ο κ. Αυγέρης. Το συγκεκριμένο σχολείο τα τελευταία χρόνια έχει «χάσει» τη δυναμικότητα του σε μαθητές. Από τους 150 μαθητές που φοιτούσαν στο σχολείο πριν μερικά χρόνια, φέτος έχουν περιοριστεί στους 76. Όπως αντιλαμβάνεστε ήταν φυσικό να μην υπάρχουν μαθητές για να υποστηρίξουν δύο χωριστά τμήματα στη φετινή παρέλαση. 

Το γεγονός αυτό οφείλεται στη γεωγραφική κατανομή που οριοθετεί τις περιοχές αρμοδιότητας καθενός δημοτικού σχολείου στην πόλη μας. Στη γεωγραφική αρμοδιότητα του 4ου Δημοτικού Σχολείου γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν πλέον οικογένειες, νεαρά ζευγάρια με παιδιά στην ηλικία του Δημοτικού. Και δεν συμβαίνει μόνο εκεί. Αντίστοιχη ανισοκατανομή (μειωμένος αριθμός μαθητών) παρατηρείται και στο 1ο αλλά και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Στο 3ο Δημοτικό το ισοζύγιο των τελευταίων ετών σε σχέση με σήμερα παραμένει πάνω-κάτω τα ίδια επίπεδα, ενώ στο 5ο Δημοτικό έχει αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών τα τελευταία χρόνια.

Γίνεται πλέον, λοιπόν, σαφές ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η γεωγραφική κατανομή των ορίων αρμοδιότητας των σχολείων. Κάτι που, όπως μας αποκάλυψε ο κ. Αυγέρης, πρόκειται να συζητηθεί στο προσεχές διάστημα σε συνάντηση που θα επιδιώξουν οι διευθυντές των σχολείων με τους αρμόδιους φορείς. Πεποίθησή μας είναι ότι επιβάλλεται να γίνει μια νέα, περισσότερο ισομερής κατανομή των μαθητών στα σχολεία της Καλαμπάκας, καθώς θα συμβάλει στην καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
3V236
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ