facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Τι είδε ο Τζεπέτο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας [video]

Δημοσιεύθηκε από: τζεπέτο  06/05/2017 02:28:56
Τι είδε ο Τζεπέτο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας [video]
Φέρνοντας στο μυαλό μου τη μαραθώνια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, μόνο ως μια φαρσοκωμωδία μπορώ να την εκλάβω, γιατί μου είναι αδύνατον να διαχειριστώ με τη λογική όσα διαδραματίσθηκαν, πολλά από αυτά τουλάχιστον...

...οι τοποθετήσεις

Ακούσθηκαν από τις πιο ακραίες έως τις πιο διπλωματικές θέσεις (από αυτές που είτε  χαϊδεύουν τΆ αυτιά κάποιων, είτε «στρίβουν» δια της γενικολογίας και των εκθέσεων ιδεών). Δυστυχώς ελάχιστες από αυτές άγγιξαν την ουσία του θέματος. Ειλικρινά, αν ήμουν καθηγητής και έβαζα έκθεση σε όλους όσοι μίλησαν με θέμα αυτό της συνεδρίασης, δεν θα ήταν λίγοι αυτοί που θα έπαιρναν βαθμό κάτω από τη βάση, με την υποσημείωση: «είσαι εκτός θέματος».

Μια ρημαδογνώμη κλήθηκε να εκφέρει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και να απαντήσει σε ένα ερώτημα: «Εγκρίνετε κ. Σύμβουλοι ή όχι το σχέδιο ΠΔ;» Ούτε Βουλή είναι για να πολιτικοποιηθεί το θέμα και νΆ ακουσθεί το μακρύ και το κοντό του καθενός, ούτε Συμβούλιο της Επικρατείας για να εξεταστεί η συνταγματικότητα και νομιμότητα του ΠΔ.

...η αντίφαση, της αντίφασης, την αντίφαση, ω αντίφαση!

¶κουσα ότι, λέει, υφίσταται κίνδυνος τα Μετέωρα να απενταχθούν από τον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αν συντρέχει, λέει, έστω και ένας λόγος από αυτούς που αναφέρονται στη σχετική σύμβαση που έχει υπογράψει και η Ελλάδα, όπως «απώλεια ιστορικότητας, απώλεια αναγνωρισιμότητας, μείωση του βαθμού προστασίας και ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη».

Αν όντως ισχύει αυτό, τότε η UNESCO μάλλον δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Τα «3 με 3,5 περίπου εκατομμύρια καταγεγραμμένων επισκεπτών το χρόνο οι οποίοι έρχονται για να προσκυνήσουν τα Μετέωρα» δεν θεωρούνται «ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη»; Και αν όχι ποιος αριθμός θεωρείται; Τα 5; Τα 10;

Μάλλον κάτι εγώ δεν αντιλαμβάνομαι καλά.

...οι δικοί μας τουρίστες είναι περισσότεροι και καλύτεροι από τους δικούς σας

Ακούσθηκε και αυτό: «από τους 100 επισκέπτες, οι 90 θα έρθουν για νΆ ανάψουν ένα κεράκι, να προσευχηθούν στα Μετέωρα, και οι 10 θα έρθουν να αναρριχηθούν (...) Δεν θα κάνουμε από που θέλουν οι 10 και θα διώξουμε τους 90 από τον τόπο μας».

Αρχικά, πόθεν προκύπτει αυτή η ποσόστωση;

Δεύτερον, αν οι Σέρβοι, Ρώσοι, Ρουμάνοι ως ομόδοξοι έρχονται, όντως, για «νΆ ανάψουν ένα κεράκι, να προσευχηθούν στα Μετέωρα», τι έχετε να πείτε για τις ορδές των αλλόδοξων; Των Κινέζων; Των Κορεατών; Των Ιαπώνων; Όλοι αυτοί είναι «αναρριχητές»;

Και τελικά ποιο είναι το διακύβευμα; Η προστασία των «δικών» μας τουριστών έναντι των άλλων ή η προστασία της ιερότητας του χώρου;

Ειλικρινά με μπερδέψατε.

...οι στρίβειν δια της γενικολογίας και των εκθέσεων ιδεών, αλλά και της διπλωματίας

Πρώτος και καλύτερος ο δικός μας Δήμαρχος, ο Δήμαρχος Μετεώρων. Με ένα πολυσέλιδο κατεβατό, τα είπε όλα, εκτός από εκείνα που έπρεπε να πει. Γι αυτό και πολλοί αποχώρησαν από την αίθουσα την ώρα της αφήγησής του. Γι αυτό και κόπηκε άρον άρον από το Προεδρείο.

Δήμαρχε, με εκθέσεις ιδεών και γενικόλογα, ομελέτα δεν γίνεται, πρέπει κάποτε να σπάσεις εκείνα τΆ αυγά που όλοι βλέπουν και κανείς δεν τα πλησιάζει.

Ο Μπουτίνας και το λέγειν έχει και τη διπλωματία. Πάντως διατήρησε συγκεκριμένη στάση και σαφείς θέσεις τόσο πριν, όσο και κατά το συμβούλιο.

...αυτοί που ήπιαν το αμίλητο νερό

Σε αντίθεση με τον Μπάρδα, που από την αρχή "έσκουζε" για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του συμβουλίου απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, το αργυρό μετάλλιο του αμίλητου νερού παίρνει ο Απόστολος Κολίτσας, ενώ το χρυσό πηγαίνει στο αδιαμφησβήτητο φαβορί, στον δικό μας Περικλή Γιάννη.

Ως άλλος θεατής σε θεωρείο θεάτρου ο Πέρι στο ...Περι(φερειακό) Συμβούλιο παρακολούθησε -όσο μπορούσε και άντεξε- τη συνεδρίαση, γέλασε, βαρέθηκε, νύσταξε ο άνθρωπος. Δείτε εικόνες στο παραπάνω video.

Υ.Γ.: Βραβείο τιμής ένεκεν στην τελευταία κατηγορία του αμίλητου νερού στον πρώην Δήμαρχο Καλαμπάκας και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρη Σακελλαρίου, για την εν γένει στάση του επί του θέματος.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
ΡΙ (6/5/2017 7:38:18 μμ):

Δεν θα ήταν καλύτερα ο κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ να έχει απόψεις ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,παρά τις <<δικες του...>> προσωπικές ;;;
Όπως πολύ δίκαια και σοφά έκανε ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ !!!!!!!


ΒΑΙΟΣΚΑΡΑΛΗΣ (6/5/2017 10:42:44 πμ):

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ .ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ .ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ!


Παράγκας (6/5/2017 9:19:39 πμ):

Μόνο η τρέλα είναι πραγματικά τρομακτική, δεδομένου ότι δεν μπορούμε να την κατευνάσουμε με απειλές, με πειθώ ή με δωροδοκίες.
Τελικά είναι τρελοί αυτοί οι αναρριχητές, γι' αυτό τους αγαπάμε!!!!


Μαύρη Τουλίπα (6/5/2017 7:32:05 πμ):

Όλα λάθος λοιπόν. Από άγνοια; Ισως! Από προπαγάνδα; Μπορεί! Από συμφέροντα; Ποιος ξέρει.
Παίζουν όλα!

Τουλάχιστον θα χορτάσουμε με μπαρούφες!


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
72561
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ