facebook  youtube  twitter  instagram 23/7/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


  

Θεραπεία Te.C.A.R. (Χωρητική και Αντιστατική Διαθερμία) | Πού ωφελεί. Πώς λειτουργεί. Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται ~ Στέλνει ο Φυσιοθεραπευτής Ηρακλής Λιόντας

Δημοσιεύθηκε από: Ηρακλής Λιόντας  03/04/2023 12:04:51
Θεραπεία Te.C.A.R. (Χωρητική και Αντιστατική Διαθερμία) | Πού ωφελεί. Πώς λειτουργεί. Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται ~ Στέλνει ο Φυσιοθεραπευτής Ηρακλής Λιόντας

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, όπου ξεκινήσαμε να παρουσιάζουμε και να εξηγούμε τα μέσα που χρησιμοποιούνται στη φυσικοθεραπεία, μετά την παρουσίαση της νέας τεχνολογίας του χώρου μας του Μαγνητικού Διεγέρτη, αυτή τη φορά θα παρουσιάσουμε επίσης ένα νέο τεχνολογικά θεραπευτικό μέσο, τη Χωρητική και Αντιστατική Διαθερμία (Te.C.A.R.).

ΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ

Φυσική ενέργεια κατά του πόνου

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑΣ

Με τη συσκευή TRC η Elettronica Pagani θέτει νέα στάνταρντ στη Χωρητική και Αντιστατική Διαθερμία. Η συσκευή TRC απευθύνεται σε εκείνους που δεν αρκούνται στα παραδοσιακά μηχανήματα διαθερμίας (μικροκυμάτων και βραχέων κυμάτων). Η Χωρητική και Αντιστατική Διαθερμία (Te.C.A.R.) αντιπροσωπεύει την τεχνολογική και θεραπευτική εξέλιξη μιας επιτυχούς μεθόδου για τη διασφάλιση μεγαλύτερης ευελιξίας, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, την επίτευξη ασύλληπτων με τις παραδοσιακές διαθερμίες, θεραπευτικών αποδόσεων, ασφάλειας και πάνω από όλα πλήρους αλληλεπίδρασης μεταξύ χειριστή και συσκευής, ως προϋπόθεση για την επίτευξη του μέγιστου οφέλους από κάθε θεραπεία.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ

Η αλλοίωση των φυσιολογικών διαδικασιών, που προκαλείται από τραυματισμό, κόπωση ή από οποιαδήποτε άλλη παθολογία του μυοσκελετικού συστήματος, καταπολεμάται εκ των έσω με μια πηγή ενέργειας που είναι σε θέση να διεγείρει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη Η βιολογική διέγερση που προκαλείται από τη χωρητική και αντιστατική μεταφορά ενέργειας είναι σε θέση να προκαλέσει μέσω της ενδογενούς οδού την αντίδραση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και τη διέγερση των διαδικασιών επανόρθωσης. Η συσκευή TRC επάγει μια σχεδόν άμεση μείωση του πόνου, ο κυτταρικός περιφερικός μεταβολισμός επιταχύνεται άμεσα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αρτηριακή ροή καθώς και τη φλεβική και λεμφική παροχέτευση. Η διαδικασία επανόρθωσης των ιστών ολοκληρώνεται σε συντομότερο χρόνο.

2 Τρόποι λειτουργίας: Αντιστατικά & Χωρητικά

- Η μεταφορά ενέργειας με αντιστατικό τρόπο ασκεί μια εν τω βάθει δράση σε οστά, συνδέσμους, τένοντες, περιτονίες και μυοτενόντιες συνδέσεις, με βιολογική διέγερση ιδιαίτερα σε ζώνες μεγαλύτερης πυκνότητας. Μπορεί να έχει και σκοπούς παροχέτευσης και χαλαρωτική δράση (σε κουρασμένους ή πάσχοντες μύες). Εκδηλώνεται με μια αρκετά έντονη θερμότητα. 

- Η μεταφορά ενέργειας με χωρητικό τρόπο προκαλεί βιολογική διέγερση που στοχεύει πάνω από όλα στη ζώνη κάτωθεν του ηλεκτροδίου. Εκδηλώνεται με μια μέτρια θερμότητα ακριβώς κάτω από το ηλεκτρόδιο.

Αρχές Λειτουργίας

ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Te.C.A.R

Παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας υψηλής συχνότητας
Μετάδοση διαμέσου των ιστών
Πρόκληση μοριακών δονήσεων
Θέρμανση εν τω βαθύ
Ικανότητα θέρμανσης μικρών και μεγάλων όγκων ιστού
Παραγωγή θερμικών αλλά και μη θερμικών δράσεων

Θερμική δράση

Θέρμανση σε βάθος 
Αυξημένη αιματική ροή 
Αυξημένος μεταβολισμός των κυττάρων 
Αύξηση εκτασιμότητας ιστού 
Μυϊκή χαλάρωση
Πιθανή μεταβολή ενζυμικών αντιδράσεων

Μη θερμική δράση

Μείωση οιδήματος 
Μείωση λεμφοιδήματος 
Θεραπεία έλκους από φλεβική παύση 
Θεραπεία επιφανειακής πληγής

ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής θεραπείας χάρη στις 2 διαφορετικές διαθέσιμες μεθόδους λειτουργίας εφαρμογής

ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

Το αντιστατικό ηλεκτρόδιο είναι ακάλυπτο (δεν έχει επίστρωση) και η θεραπεία δρα στα τμήματα του μυοσκελετικού συστήματος που έχουν μεγάλη αντίσταση (μύες, τένοντες, οστά).

ΧΩΡΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

Το χωρητικό ηλεκτρόδιο έχει επικάλυψη από ένα μονωτικό υλικό και η θεραπεία περιορίζεται και επικεντρώνεται στα επιφανειακά μέρη του σώματος που περιέχουν μεγάλη ποσότητα υγρού.

Σε αντίθεση με τις άλλες μορφές ηλεκτροθεραπείας τα πλεονεκτήματα της TRC προκύπτουν απο το γεγονός ότι το ρεύμα δεν μεταδίδεται με άμεση επαφή αλλά μέσω της κίνησης της έλξης και της αποστροφής των ηλεκτρικών φορτίων. Η δράση δημιουργεί έντονο ερεθισμό στο κυτταρικό επίπεδο ερεθίζοντας την φυσική διαδικασία αποκατάστασης του σώματος. Ο βιοερεθισμός των ιστών προκαλεί αγγειοδιαστολή και αύξηση της αιματικής ροής, μείωση του πόνου, μείωση της μυϊκής θλάσης και παροχέτευση του οιδήματος. Η συσκευή TRC ενισχύει την φυσική και φυσιολογική διαδικασία του μεταβολισμού του ιστού μεταδίδοντας ενέργεια χωρίς να εισάγεται ακτινοβολούμενη ενέργεια εξωτερικά.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

Οι φυσιολογικές αντιδράσεις των εφαρμογών της συσκευής TRC θα μπορούσαν να περιγραφούν συνοπτικά τα εξής:

Αγγειοδιαστολή με αύξηση της αιματικής πίεσης αλλά και της πίεσης των τριχοειδών

Αύξηση του μικροκυκλοφορικού 

Αύξηση της διαπερατότητας της μεμβράνης 

Αύξηση των τοπικών μεταβολικών αντιδράσεων 

Αύξηση της νευρικής αγωγιμότητας

Αύξηση της ελαστικότητας του μυϊκού ιστού αλλά και του τενοντώδη ιστού 

Αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας

Η TRC έχει βασιστεί στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που χάρη στην ικανότητα της να επανεργοποιεί και να προωθεί τους μηχανισμούς αυτο-ίασης του οργανισμού. Έχει αλλάξει τις μεθόδους θεραπείας και το μέλλον της φυσιοθεραπείας. Μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά τον τραυματισμό, μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές τη μέρα λόγω της απουσίας αντενδείξεων των δευτερογενών φαινομένων, και επίσης μειώνει το χρόνο ανάρρωσης.

Παθολογίες Φυσικοθεραπείας

Οι συσκευές TRC, χάρη στη σταθερή συχνότητα των 485 KHz που λειτουργούν, προκαλούν μια άμεση αναλγησία, ο κυτταρικός περιφερικός μεταβολισμός επιταχύνεται άμεσα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αρτηριακή ροή καθώς και τη φλεβική και λεμφική παροχέτευση. 

Η διαδικασία επούλωσης των ιστών ολοκληρώνεται σε συντομότερο χρόνο. Οι αναγκαίες συνεδρίες είναι 3 - 6 και ο χρόνος κάθε θεραπείας είναι 15-20 λεπτά.

Χάρη στις ιδιότητες αυτές, η θεραπεία Te.C.A.R. ενδείκνυται για ένα μεγάλο φάσμα παθολογιών. Ενδεικτικά αναφέρονται: 

Αρθρίτιδα γόνατος 
Επικονδυλίτιδα 
Θυλακίτιδα ωλεκράνου 
Πελματιαία απονευρωσίτιδα 
Επιτροχειλίτιδα 
Κάκωση γόνατος 
Αυχεναλγια 
Θλάση γαστροκνημίου 
Κάκωση μηνίσκου 
Τενοντίτιδα αχίλλειο 
Θλάση (δικεφάλου, τέτρα)
Διάστρεμμα 
Αυχενοβραχιόνιο
Παγωμένος ώμος 
Λουμπάγκο

Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στον υπεύθυνο του Physioliontas, Ηρακλή Λιόντα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978589327, 2432022357


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
L82I7
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ