facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Θέλεις να ασχοληθείς με τη βιολογική γεωργία; Αγόρασε «εκπαιδευμένες» κατσίκες.

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/09/2012 19:49:37
Θέλεις να ασχοληθείς με τη βιολογική γεωργία; Αγόρασε «εκπαιδευμένες» κατσίκες.

Και όταν λέμε «εκπαιδευμένες» κατσίκες, εννοούμε κατσίκες οι οποίες θα τρώνε μόνο παρασιτικά φυτά και όχι τις καλλιέργειες των αγροτών.
Την ιδέα αυτή είχαν οι επιστήμονες του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ, οι οποίοι βρήκαν τρόπο να αλλάξουν τις διατροφικές συνήθειες των μηρυκαστικών προς όφελος των καλλιεργητών...

 

 

 

...Η μέθοδος λέγεται «ελεγχόμενη αποστροφή γεύσης», και αφορά τον καθορισμό των γευστικών προτιμήσεων του ζώου. Το μυστικό βρίσκεται έναν φυσικό αμυντικό μηχανισμό που αναπτύσσουν τα ζώα όταν αρχίζουν να ξεχωρίζουν ποιες τροφές είναι υγιεινές και ποιες έχουν τοξικές ιδιότητες.

Για να πετύχουν αυτή την «αποστροφή» οι ερευνητές τάισαν κατσίκες και πρόβατα με φύλλα ελιάς και βλαστούς που είχαν εμποτιστεί με χλωριούχο λίθιο, το οποίο χρησιμοποιείται στην ιατρική για τη ρύθμιση της διάθεσης και στην προκειμένη εφαρμόστηκε με στόχο να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες των ζώων.

Με μια δόση της συγκεκριμένης ουσίας τα πρόβατα και οι κατσίκες κυριολεκτικά «αηδίασαν» από την πρώτη μέρα με τα φύλλα ελιάς και η συμπεριφορά τους άλλαξε ριζικά συγκριτικά με άλλα ζώα του ίδιου είδους.

Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι το πείραμα αυτό, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, ωστόσο τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς αφήνουν ελπίδες για σημαντική μείωση των πανάκριβων και βλαβερών ζιζανιοκτόνων στη γεωργία. Πηγή: iefimerida.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6D450
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ