facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Τέλος για τις Πανελλήνιες εξετάσεις ...και τώρα τι;; Γράφει ο admin [video]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  01/06/2013 23:38:44
Τέλος για τις Πανελλήνιες εξετάσεις ...και τώρα τι;; Γράφει ο admin [video]
Με το μυαλό μου να έχει "πολτοποιηθεί" τις τελευταίες ημέρες από την επικαιρότητα και με ερωτήματα να πλανώνται σ' αυτό όπως "Τι είναι τελικά αυτή η μαγνητική καταιγίδα;", "μας ψεκάζουν ή όχι;", "ισόβια ή θανατική ποινή για τον παιδεραστή-κτήνος;"...

άλλο ένα ερώτημα μου γεννήθηκε χθες το βράδυ καθώς έβλεπα ένα τσούρμο από νεολαία να διασκεδάζει γιορτάζοντας το τέλος των πανελληνίων εξατάσεων. Μέσα στην ξεγνοιασιά τους, είδα στα μάτια τους ζωντάνια, όρεξη, ελπίδα, όνειρα.. 

Εφερα στο μυαλό μου εικόνες από τη δική μου γενιά, από την αντίστοιχη βραδιά, από ένα έργο που είχα ξαναζήσει ως πρωταγωνιστής. Ως θεατής αυτήν τη φορά, από άλλη "καμερα" ξαναζούσα - σαν άλλο deja vu - το ίδιο έργο..

Εντονη συγκίνηση με διαπέρασε καθώς αναπολούσα εικόνες πριν από μιάμιση περίπου δεκαετία αλλά πολύ γρήγορα τη συγκίνηση διαδέχτηκε προβληματισμός και απόγνωση..

"Για ποιο μέλλον προετοιμάζονται αυτοί οι νέοι, τελείωσαν τις πανελλήνιες ..και τώρα τι; Τα ροδοπέταλα που έστρωσαν οι δόλιοι γονείς στο δρόμο για την ανατροφή και την παιδεία, θα αντικατασταθούν πολύ σύντομα από τα γαιδουράγκαθα που απλόχερα έστρωσε η ελληνική πολιτεία στο διάβα τους.. στο μέλλον τους, στις σπουδές τους, στην εργασία τους, στη ζωή τους.

Μου έβαλα ένα δίλημμα: Αν είχα επιλογή θα επέστρεφα στο τότε ή θα έμενα στο τώρα; Αρχικά υπερίσχυσε το "τώρα", ποιος θα 'θελε ως νέος να τα βάλει με επιτήδεια και μισθοφορικά θηρία;

Ατιμη ζωή..περνούν τα χρόνια, όχι, επιλέγω το "τότε", ποιος δεν θα θελε να γύριζε το χρόνο πίσω, ποιος δεν θα θελε μία ακόμη ευκαιρία, να παλέψει ξανά, κόντρα στη σαπίλα, την υποκρισία, την αδικία, τη μεροληψία...για ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον;

Ας βοηθήσουμε όλοι αυτά τα παιδιά, ας βάλουμε ένα χεράκι, εξάλλου η ζωή είναι κύκλος, κι αύριο τα δικά μας παιδιά θα βρίσκονται σε αυτήν τη θέση..

Ενας κύκλος σαν αυτόν που σχημάτισαν οι απόφοιτοι στον τελευταίο τους μαθητικό χορό...πριν λίγους μήνες:

 video

 Φωτογραφίες 



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
N93K7
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ