facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Τελικά ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ το θέμα της εμφιάλωσης-εμπορίας του νερού από την πηγή «Γκούρα» της Κοινότητας Αμαράντου

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  27/11/2020 14:21:16
Τελικά ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ το θέμα της εμφιάλωσης-εμπορίας του νερού από την πηγή «Γκούρα» της Κοινότητας Αμαράντου
Τελικά ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ το θέμα της εμφιάλωσης-εμπορίας του νερού από την πηγή «Γκούρα» της Κοινότητας Αμαράντου. Αυτό προκύπτει από τη δημοσιευμένη (πριν λίγο) στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα αναφέρεται επί λέξει:...

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν των ανωτέρω και έχοντας υπόψη:

(…)

Την µε αριθµ. πρωτ. 13295/17-11-2020 πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. Μετεώρων προς τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου, όπου αναφέρεται ότι «Η ψήφος του κάθε µέλους ("ναι", "όχι", "λευκό", "παρών") θα αποστέλλεται στο email της γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων», καθορίζοντας εξαρχής τις επιλογές που υπάρχουν για τους δημοτικούς συμβούλους της κάθε παράταξης.

Επειδή µόνο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού αυτός καταρτίζει την ημερήσια διάταξη των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί πριν την έναρξη της δια περιφοράς συνεδρίασης να αναβάλλει αιτιολογημένα ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης. Στη διάρκεια της ψηφοφορίας δεν μπορεί να δοθεί ψήφος για αναβολή θέματος, αφού αυτό το θέμα δεν έχει τεθεί από τον Πρόεδρο, όπως συμβαίνει σε µία δια ζώσης συνεδρίαση.

Το γεγονός ότι 19 µέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων όπως προαναφέρθηκαν ονομαστικά ενημέρωσαν τη γραμματεία του Δ.Σ. ότι η ψήφος τους είναι «ψηφίζω αναβολή του θέματος» ή «θεωρούμε ότι το θέμα δεν πρέπει να συζητηθεί», στην ουσία προτίμησαν να απέχουν από την ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος (άρα ψήφος "παρών", σύμφωνα µε την εγκύκλιο 426/2020 του ΥΠΕΣ), αφού οι επιλογές που είχαν, σύμφωνα και µε την πρόσκληση του Προέδρου ήταν ναι, όχι, λευκό, παρόν και κατά συνέπεια, σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 10 του Ν. 3852/2020 και τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο 93/2019 του ΥΠΕΣ τα µέλη που δεν δίνουν θετική ή αρνητική ψήφο σε ένα θέμα δεν υπολογίζονται ενώ λαμβάνονται µόνο υπόψη οι θετικές και οι αρνητικές ψήφοι.

Το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο θέμα της ημερήσιας διάταξης ψήφισαν συνολικά 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως προαναφέρθηκαν ονομαστικά.

Θετική ήταν και η ψήφος του Προέδρου της Κοινότητας Αμαράντου, που εκλήθη νομίμως.

Κατόπιν όλων των αναφερομένων το Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Την έγκριση της από 16-10-2020 αίτησης της εταιρείας «ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΙΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» για παραχώρηση- εκμίσθωση του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης και εμφιάλωσης- εμπορίας του πόσιμου ύδατος από την κοινοτική πηγή «Γκούρα» της Κοινότητας Αμαράντου, καθώς και του σχεδίου σύβασης µε το Δήμο Μετεώρων.

Ήτοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Σινάνης, Πολυζώης Χαλατσάκης, Δημήτριος Ζαμπούρας, Σπύρος Θεμέλης, Κων/νος Ράντος ,Ιωάννης Γιαννούλας Μαρία Φροσυνάκη, Κων/νος Παπάντος, Ευαγγελία Μπαντέκα-Νάνη, Χρήστος Παπαγεωργίου, Αθανάσιος Καραπέτσας, Ζιώγας Δημήτριος, Τράντου-Βουρλίτση Βασιλική, Αντώνιος Τούλας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμαράντου κ. Νταλαµάγκας Δημήτριος.

Οι κάτωθι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφιζαν αναβολή (απείχαν της ψηφοφορίας αφού δεν ψήφισαν "ναι", "όχι", "λευκό" ή "παρών" σύμφωνα µε το αιτιολογικό μέρος της απόφασης) ήτοι οι κ.κ. Σωτήριος Παπαχρήστος, Νικόλαος Φωλίνας, Νικόλαος Μπαντανίκας, Στέφανος Θεοχάρης, Δημήτριος Λύπας, Παπανικολάου, Δημήτριος Κόττης, Γεώργιος Αρσενίου, Βασίλειος Τσίκαρης, Γεώργιος Θώμος, Χρήστος Μαλακασιώτη, Βασίλειος Κερασοβίτης, Ελευθέριος Αβραμόπουλος, Ιωάννης Παπαμιχαήλ, Σωτήριος Παππάς, Ανδρέας Καλτσούδας, Κων/νος Γρηγορίου, Τσαραπατσάνη Βασιλική και Γεώργιος Χαντζιάρας.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
Y4TVH
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ