30/1/2023
  


 
Τελέσθηκαν τα εγκαίνια της Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης Αγίου Δημητρίου Διάβας [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  27/08/2022 21:33:21

Παρουσία αρκετού κόσμου τελέστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο τα εγκαίνια της Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης Αγίου Δημητρίου Διάβας.

Ο χώρος στον οποίο θα στεγάζεται από εδώ και στο εξής η Πολυζώειος Βιβλιοθήκη βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, δίπλα από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, όπου για πολλά χρόνια έως το 1994 λειτουργούσε ως το Κοινοτικό Γραφείο του χωριού, και τα επόμενα χρόνια ως το σπίτι του ιερέα.

Όπως σημείωσε στον λόγο της η υπεύθυνη της οργάνωσης και της ταξινόμησης των βιβλίων της Βιβλιοθήκης, Βιβλιοθηκονόμος-Αρχειονόμος Έφη Δούλη, πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Εφημέριου Διάβας, Πρεσβυτέρου πατρός Ηρακλή Φίλιου, που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή με αγάπη και ενδιαφέρον από όλους, κι αυτό φάνηκε από την προθυμία αυτών που δώρισαν βιβλία και την αδημονία του βιβλιόφιλου κοινού να ανοίξει.

Βιβλία δώρισαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διάβας, ο Καθηγητής Φιλολογίας Νίκος Κατοίκος, η Εφημερίδα «Τα Μετέωρα», ο Δημήτριος Νούλας και η σύζυγός του Κατερίνα, οι εκδόσεις Κέδρος, οι εκδόσεις Ψυχογιός, ο π. Κωνσταντίνος Νούλας, ο Καθηγητή Φυσικής Νίκος Δημάσης και η σύζυγός του Κούλα Φωτιάδου-Δημάση, η Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Ζωή Στεργίου-Ζαχαράκη κ.ά.

Η Συλλογή της Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης Διάβας αποτελείται από 1.100 τίτλους βιβλίων. Το δανειστικό της τμήμα αποτελείται από 800 τίτλους, ενώ το πληροφοριακό τμήμα από 300 τίτλους. Στο δανειστικό τμήμα οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν το βιβλίο των προσωπικών τους ενδιαφερόντων στις εξής κατηγορίες: Παιδική Λογοτεχνία, Νεανική Λογοτεχνία, εικονογραφημένες ιστορίες, παραμύθια, παιδικές εγκυκλοπαίδειες, Ελληνική Λογοτεχνία (μυθιστορήματα, διηγήματα), Ξένη Λογοτεχνία, Ποίηση, ιστορικά, εκκλησιαστικά, επιστήμες, ψυχολογία, φιλοσοφία.

Η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και όταν ανοίξουν τα σχολεία, θΆ αρχίσει το Κατηχητικό Σχολείο και οι δραστηριότητες των παιδιών θα ανοίγει και το Σάββατο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
TFOQC
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ