Το θρεπτικότατο ταχίνι νοστιμίζει τα φαγητά και το τραπέζι μας με πολλούς τρόπους. Εδώ έχουμε μία συνταγή για πιτάκια με ταχίνι πολύ απλή αλλά με γευστικότατο αποτέλεσμα. • Μερίδες: 30-40 κομμάτια • Χρόνος προετοιμασίας: 45' • Χρόνος μαγειρέματος: 30' • Έτοιμο σε: 1:15'
ΥΛΙΚΑ • ½ κιλό αλεύρι, σκληρό • 200γρ. ταχίνι • 1 φλιτζάνι σουσαμέλαιο • 50γρ. σουσάμι • 1 κουτ. σούπας αλάτι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη: Ρίχνετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά νερό κρύο (όσο σηκώσει η ζύμη) ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια μέχρι να πάρετε μια ζύμη σχετικά σκληρή, αλλά ελαστική και εύπλαστη. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το σουσαμέλαιο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε τη ζύμη σε τέσσερα φύλλα. Αλείφετε το κάθε φύλλο με το μίγμα ταχίνι-σησαμέλαιο, το διπλώνετε στα τέσσερα και το ξαναζυμώνετε. Στο τέλος, ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, το οποίο κόβετε σε χοντρές λωρίδες και μετά σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Τα διπλώνετε στα δυο και φτιάχνετε τριγωνάκια. Αραδιάζετε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται ζεστά ή και κρύα. olivemagazine.gr 
|