facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Τάρτα σοκολάτας αρωματισμένη με κανέλα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  21/07/2016 11:13:33
Τάρτα σοκολάτας αρωματισμένη με κανέλα
Τραγανή ζύμη τάρτας γεμισμένη πλούσια με γκανάζ σοκολάτας και νότες αρωματικής κανέλας.

• Μερίδες: 10
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 30'
• Έτοιμο σε: 4:0'
• Χρόνος αναμονής: 4 ώρες...

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα

• 125γρ. βούτυρο 82%
• 80γρ. ζάχαρη άχνη
• 140γρ. αλεύρι μαλακό
• 35γρ. πούδρα αμυγδάλου
• 2 αβγά
• ½ λοβό βανίλια φρέσκια
• αλάτι, στη μύτη 1 κουτ. γλυκού

Για τη γκανάζ σοκολάτα-κανέλα

• 260γρ. κουβερτούρα
• 170ml κρέμα γάλακτος 35%
• 75γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
• κανέλα σκόνη στη μύτη ενός μικρού κουταλιού
• αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζετε την τάρτα: Κόβετε το λοβό της βανίλιας στη μέση, παίρνετε το μισό, τον ανοίγετε και "ξύνετε" με κοφτερό μαχαιράκι τα σποράκια του μέσα στο μίγμα της τάρτας που θα φτιάξετε. Βάζετε όλα τα υλικά της τάρτας στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό μέχρι το μίγμα να γίνει ζύμη. Την σκεπάζετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε περίπου για 2 ώρες, πριν τη χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα σας διευκολύνει να τη δουλέψετε ευκολότερα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνετε ελαφρά μια φόρμα 25 εκατοστών. Με τη βοήθεια πλάστη ανοίγετε στον πάγκο σας τη ζύμη που φτιάξατε σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών. Τη μεταφέρετε στη φόρμα και καλύπτετε με αυτό τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη ζύμη σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Εναλλακτικά τη χωρίζετε σε 8 ίσα μέρη και ανοίγετε τα κομμάτια με τον πλάστη για να καλύψετε με αυτά τη βάση και τα πλαϊνά 8 ατομικών φορμών τάρτας.

Ψήνετε την τάρτα ή τις τάρτες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Ετοιμάζετε τη γκανάζ: Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα. Σε μία κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε μέχρι η κρέμα να πάρει μια βράση. Μόλις η κρέμα γάλακτος βράσει, τη ρίχνετε σιγά σιγά στη σοκολάτα και ανακατεύετε ώσπου τα υλικά να αναμιχθούν καλά. Προσθέτετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.

Γεμίζετε την ψημένη τάρτα με τη γκανάζ σοκολάτας και την αφήνετε για 2 ώρες περίπου εκτός ψυγείου να κρυώσει πριν την κόψετε. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένα καβουρντισμένα αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας. olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
DOXAL
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ