facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Τάρτα με σοκολάτα και αρωματισμένα αχλάδια

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  01/10/2016 15:12:06
Τάρτα με σοκολάτα και αρωματισμένα αχλάδια
• Υλικά: για 10 άτομα
• Προετοιμασία: 20 λεπτά
• Αναμονή: 1 ώρα
• Μαγείρεμα: 50 λεπτά...

ΥΛΙΚΑ

Για τη σοκολατένια ζύμη
• 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή για όλες τις χρήσεις)
• 50 γρ. κακάο
• 120 γρ. ζάχαρη
• 60 γρ. μαργαρίνη φυτική λιωμένη και λίγη ακόμη για την ταρτιέρα
• 50 γρ. νερό
• 8 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τα αχλάδια
• 4 αχλάδια μικρά ή 3 μεγάλα
• 100 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. νερό
• λίγη κανέλα, 1 καρφί γαρίφαλο, 1 αστεροειδή γλυκάνισο ή κακουλέ
• 1 σφηνάκι λικέρ (αμαρέτο, μαστίχα, φραντζέλικο ή λιμοντσέλο)
• 150 γρ. κουβερτούρα
• 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης ή μούσλι
• ελάχιστη ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

EΚΤΕΛΕΣΗ

• Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

• Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση.

• Τα βράζουμε μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και όποια μπαχαρικά μας αρέσουν, για περίπου 10

λεπτά, γυρίζοντάς τα προκειμένου να πάρουν τη γεύση από το σιρόπι.

• Σβήνουμε με το λικέρ.

• Αλείφουμε με μαργαρίνη μια ταρτιέρα με διάμετρο 20-22 εκ.

• Στρώνουμε τη μισή ζύμη στο σκεύος, και απλώνουμε μέσα τις νιφάδες βρώμης ή το μούσλι.

• Αραδιάζουμε τα αχλάδια, και προσθέτουμε τη σοκολάτα εδώ κι εκεί, κομμένη σε κομμάτια.

• Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και κλείνουμε την τάρτα. Στο κέντρο χαράζουμε το

γλυκό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για 40 λεπτά.

• Όταν κρυώσει ελαφρά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

• Το γλυκό αυτό τρώγεται ιδανικά χλιαρό.

thecookbook.gr




Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
8J672
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ